В партії «УДАР Віталія Кличка» сформували перелік ключових результатів для країни напередодні візиту президента України до США

27.08.2021 14:36   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

На 31 серпня запланований візит президента В.Зеленського до США. Офіційна мета поїздки - зустріч з президентом США Д.Байденом. Початково візит планувався на кінець липня, потім був перенесений на 30 серпня, а за тиждень до поїздки стало відомо, що зустріч відбудеться 31 серпня.

Поїздка Зеленського до США має принести практичні результати для України, а не стати винятково іміджевим кроком персонально для В.Зеленського, - підкреслюють в «УДАРі».

«УДАР, як і вся Україна, зацікавлені в тому, щоби візит Зеленського до Вашингтону був успішним. Цінність цього візиту для нашої держави – власне, як і будь-якої зустрічі високого та найвищого рівня – залежить від конкретності та ефективності досягнутих домовленостей, у їх відповідності національним інтересам України.

Фахівці стурбовані тим, що Президент і його офіс від самого початку завищували суспільні очікування від візиту, проте за весь час не було оприлюднено його порядку денного та переліку документів, які опрацьовуються. Ця зустріч президентів України та США важлива для України, але не варто очікувати прориву у двосторонніх відносинах зі США, - підкреслюють в «УДАРі».

Втім, необхідно зробити все можливе для того, щоби просунутись уперед і досягти принципових для нас результатів на стратегічних напрямках, особливо враховуючи ситуацію, яка склалася у зв’язку з вірогідним запуском Північного потоку-2 і загрозами, що він їх створює для безпеки і економіки України.

  • Йдеться насамперед про початок переговорів щодо укладення двосторонньої Оборонної угоди, яка б разом з іншими заходами військового та військово-технічного співробітництва, включно зі сприянням розвитку вітчизняного ВПК, якісно посилила наші спроможності протистояти подальшій збройній агресії Росії.
  • Необхідно опрацювати можливість розширення та посилення санкцій проти російського агресора для сприяння повній деокупації українських територій.
  • Важливо посилити підтримку вступу України до НАТО з боку США, а в найближчій перспективі – надання їй Плану дій щодо членства в НАТО.
  • Ми зацікавлені в новій якості нашого співробітництва в енергетичній сфері, яке б допомогло компенсувати негативний вплив Північного потоку-2. Воно може включати американські інвестиції в українську енергетику, допомогу в її реформуванні, програму сприяння в розвитку атомної та відновлювальної енергетики в Україні.
  • Для встановлення справді стратегічного партнерства В. Зеленському варто порушити тему відновлення роботи на постійній основі двосторонньої Комісії стратегічного партнерства Україна-США і домовитися про призначення наступної зустрічі комісії у Києві для обговорення важливих питань двостороннього порядку денного на рівні керівників зовнішньополітичних відомств.

Стратегічні відносини з країнами усталеної демократії, зокрема і зі США, будуються не завдяки поодиноким зустрічам, а винятково на основі тривалої та кропіткої роботи з розбудови демократичних інститутів, дотримання прав людини, прозорості та підзвітності органів влади, покращення інвестиційного клімату. Завдяки щоденній роботі з посилення взаємної довіри.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews