Способи подорожувати у віртуальній реальності

11.05.2022 00:06   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Сучасне суспільство влаштоване таким чином, що під впливом стрімкого технологічного розвитку та інших процесів глобалізації віртуальний туризм набуває все більшої популярності. В цьому немає нічого дивного, адже кожна людина мріє подорожувати без фізичного переміщення, не виходячи з дому. Така можливість дійсно існує, бо після занурення в віртуальну реальність межі часу і простору стають непомітними. Простіше кажучи, при бажанні є шанс потрапити в будь-яку точку світу, не міняючи звичну локацію. Очевидно, що такий вид туризму вважається максимально різноманітним, тому про окремі способи подорожувати у віртуальній реальності слід поговорити більш детально.

Прогулянки по вулицях різних міст

Перегляд вулиць на картах Гугл – це досить корисна функція, яка започаткувала розвиток віртуальної реальності в багатьох сферах. На самому старті спеціалісти використовували досить примітивну концепцію 360-градусного огляду конкретних об’єктів на абстрактних мапах, але з часом вдалося значно удосконалити технологію. Зараз користувачі мають можливість самостійно влаштувати собі екскурсію або побудувати плани для реальних подорожей в майбутньому. Це означає, що люди можуть легко економити час та кошти, відвідуючи лише ті місця, які варті уваги.

Інтеграція в ігри та програми

Ще один спосіб подорожувати у віртуальній реальності – це ігри та програми. 
За допомогою VR-гри 
The Climb, доступної в магазині Oculus, ви можете навчитися скелелазіння у віртуальній реальності та відвідати мальовничі куточки світу, види яких просто вражають. З версіями VR традиційних ігор, таких як покер на PokerStars, можна грати в Макао або на яхті в Монте-Карло, а з Microsoft Flight Simulator можна відвідати будь-яку частину світу - гра може імітувати різні аеропорти, міста та пейзажі, завдяки чому створюється неповторна атмосфера.

Віртуальні канікули

Такі авторитетні та відомі компанії, як YouVisit чи LittlStar, перетворюють віртуальний відпочинок у цілком досяжну мрію. Зокрема, на YouVisit є велика кількість цікавих маршрутів. Один із найбільш популярних – подорож на круїзному лайнері до берегів Аляски. Потенційному клієнту достатньо лише придбати своєрідну версію VR-листівки або інші доступні файли в сучасній обробці. Варто зазначити, що поки на ринку не так багато компаній, які готові організувати віртуальні канікули, але конкуренція постійно зростає. Це позитивний момент, адже перед людьми відкриваються нові можливості, які колись здавались неймовірними. Таким чином віртуальна реальність поступово стає частиною життя в сучасному світі. 

null

Віртуальне вивчення музейних експонатів

У всіх є бажання хоча б раз відвідати найвідоміші картинні галереї чи музеї де зберігаються пам’ятки архітектури. На жаль, такий шанс випадає рідко, тому можна відразу звернути увагу на технології від Boulevard. Новітні розробки дозволяють розглядати різні витвори народного мистецтва та культури в режимі повного відтворення – 360 градусів. Практично всі відомі музеї користуються можливостями сучасних технологій, тому що таким чином можна привернути увагу багатьох відвідувачів. Не секрет, що сучасні VR-ресурси є привабливішими для ока ніж фото чи відео-файли. Важко сперечатись з тим, що перегляд великої кількості слайдів все рівно не дозволяє насолодитись красою музейних експонатів в повній мірі. Саме тому науковці часто аналізують експозицію за допомогою віртуальної реальності, навіть не відправляючись у віддалену точку світу. В основному спеціалісти наполегливо працюють над створенням віртуальних художніх галерей, щоб більше користувачів мали доступ до видатних творів мистецтва. Це необхідно ще й з освітньої точки зору, тому що звичайні екскурсії в більшості випадків не дозволяють учням виїхати за межі рідної країни.

Віртуальні розваги під час тривалих перельотів

Політ на повітряному лайнері – це стрес для більшості людей, навіть тоді, коли вони не висловлюють ніяких негативних емоцій. Щоб застрахувати себе від різних ризиків, теоретично можна відмовитися від даного виду транспорту, однак це не найкращий вихід із ситуації. Саме тому потрібно вирішувати проблему перельотів іншими засобами. Тут на допомогу приходять сучасні технології, а саме розваги в режимі VR. Пасажир зможе легко абстрагуватися від реальності під час тривалої подорожі, якщо поруч є необхідна гарнітура. Вона потрібна для запуску спеціального VR-додатка в польоті, яке допоможе не реагувати на зовнішні подразники. Крім розважальної функції додаток дає можливість окремим людям впоратися з аерофобією, якою, за даними досліджень, страждає близько 25% клієнтів авіакомпаній. Такий механізм віртуальної реальності досить успішно використовується австралійською авіакомпанією Qantas, яка робить максимум для комфорту своїх клієнтів. Поки цей план дійсно дозволяє вигравати конкуренцію на міжнародному ринку, але з часом інші перевізники теж можуть скористатися унікальними можливостями.

Ознайомившись практично з усіма специфічними способами подорожування, можна впевнено сказати, що віртуальна реальність вже глибоко інтегрована в повсякденне життя. Така тенденція стрімкого технічного розвитку може оцінюватись тільки позитивно, адже люди отримують можливість подорожувати, не витрачаючи зайвих ресурсів. При бажанні можна навіть відвідати найпотаємніші місця, куди практично ніколи не добираються туристи.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews