Підготовка до опалювального сезону в Рівному триває

12.08.2022 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
11 серпня відбулась чергова оперативна нарада за участі представників комунальних управлінь та управляючих компаній нашої громади.
 
Зараз у місті 839 багатоквартирних будинки підключені до системи централізованого теплопостачання. Але станом на сьогодні маємо лише 30 підписаних тепловиками актів готовності будинків до опалювального сезону — 8 подали ОСББ та 22 управляючі компанії.
 
- Акти готовності повинні бути у всіх до 1 вересня, і у житлових будинків, і у комунальних установ, - відзначив заступник міського голови Рівного Артем Ганущак. - Поставтеся з розумінням, якщо всі принесуть документи в останній день, то, відповідно, ніхто не зможе нормалшьно виконати свою роботу. А от підписувати “за гарні очі” акти ніхто не буде. Не шукайте потім винних, і не маніпулюйте, що ми залишаємо людей з холодними батареями.
 
За інформацією управляючих компаній, у будинках ведеться активна робота із підготовкою до зими. Так само вживають необхідних заходів і в комунальних установах.
 
До прикладу, із 71 закладу освіти, які підключені до центрального теплопостачання, 37 вже мають акти готовності. Про “заморозку” об’єктів тут мова поки не йде, адже тривають роботи із облаштування найпростіших укриттів. Та й питання із початком навчального року досі не вирішене.
 
За словами представника міськШЕУ, на разі триває пошук альтернативі солі, оскільки ситуація із цим протиожеледним матеріалом складна. Якщо минулоріч за тонну солі платили 1,5 тисячі, то тепер просять 7 тисяч гривень. Усе через брак цього продукту.
 
Інші комунальні підприємства готують котельні, заготовляють щепу та торфобрикети для них.
Напруженою лишається ситуація і з електроенергією, а саме зі станом електромереж. Адже у випадку заниженої температури, населення найчастіше використовуватиме саме електричні нагрівачі, що може спричиняти перенавантаження.
 
- Звертаюся до усіх жителів громади, поставтеся відповідально: підготуйте власні помешкання до зими, подбайте, аби оселі були утеплені, а електромережі у належному стані. Також прошу не забувати, що кожен мешканець Рівненської міської територіальної громади споживає комунальні послуги. І отримуючи ці послуги, важливо вчасно за них оплачувати. І не забувати, що запорукою безперебійної роботи комунальних підприємств громади є вчасна сплата за спожиті послуги! - наголосив міський голова Рівного Олександр Третяк.
 
Пресслужба Рівненської міської ради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews