У Рівному відбудеться благодійний мистецький марафон «Спільна боротьба»

30.03.2023 22:19   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

 

Війна в Україні проти окупантів рф згуртувала всіх українців. Кожен щодня намагається зробити щось для перемоги - задонатити, заплатити податки, знайти необхідні речі для наших воїнів, роповісти світові правду про війну, організувати благодійний захід чи мистецький марафон «Спільна боротьба».

null
 

В останній день березня, 31.03.2023, рівненський "ГВІНТ" (абревіатура розшифровується як громадсько-волонтерське інноваційно-наукове товариство) оголосив благодійний мистецький марафон тривалістю до перемоги з метою збору коштів на дрон-базу і гусінь-санітара. Нині на передовій під крилом батальйону "Вовки да Вінчі" воює окремий взвод "Рівняни-Гонор", у складі якого нашу землю боронять 30 українських добровольців з Рівного. У цьому взводі також воював 23-річний Віталій Стиба з позивним "Вітаха", який загинув у серпні 2022 року біля Бахмута. Вічна світла пам'ять Герою!

"Зброя буває не тільки вогнепальна. Зброєю може бути клавіатура айтівця чи письменника, пензель чи олівець художника, глина гончара, молоток коваля, пісня музиканта... Вся наша допомога цільова і найперша потреба бійців — дрони, на той момент їх вже робили харків'яни. Так в нашому товаристві з'явився Харків і долучена Німеччина, там живе наша волонтерка Олена Роман. Зараз ми збираємо на два види необхідної нашим хлопцям з "Рівняни-Гонор" зброї. Перший — дрон-база, який теж піднімається і тримає у фокусі дрони, які розлітаються далі. Другий — це така гусінь з платформою, яка виконує функцію, напевне, санітара. Коли нема можливості добратися до пораненого, бо гатять з усіх сторін, ця гусінь через дистанційне керування може під'їхати і поранений може сісти чи лягти на цю платформу, а гусінь — доставляє його до своїх. Станом на сьогодні орієнтовна ціна цих двох приладів — 200 тисяч гривень. Частину ми вже зібрали", — каже Олена Сєргєєва.
null
 
До участі у благодійному марафоні зголосилися 16 митців. Вони надали 31 лот - це графіка, живопис, металева скульптура, кераміка та інші предмети мистецтва. Серед учасників - художники, фотографи, співаки, письменники: Віктор Гвоздинський, Олександр Гуристюк, Христина Панасюк, Леонід Гринбокий, Олександр Майструк, Наталія Демедюк, Роман Велігурський, Валентина Люліч, Андрій Пермяков, Олеся Гудима, Світлана Луцкова та багато інших. І кожен автор і глядач однаково роблять свій внесок у Перемогу, адже це наша єдина спільна мета!

Аукціон у рамках благодійного мистецького марафону "Спільна боротьба" відбудеться 31 березня у Мистецькій галереї "Євро-Арт" о 16:00 год.

Подібні аукціони "ГВІНТ" планує організовувати щомісяця.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews