Обласна влада Рівненщини взялася за вирішення проблем зі сказом у тварин

03.04.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

На Рівненщині зберігається благополучна епізоотична ситуація.

9 випадків сказу серед тварин зафіксували у Рівненській області з початку цього року. Захворювання виявили у 5 собак, 2 котів та 2 лисиць. Було оголошено вісім неблагополучних пунктів.

Тим часом, у порівнянні з минулим роком, збільшення випадків сказу на Рівненщині не зафіксовано, йшлося під час обласної комісії щодо епізоотичної ситуації. Торік від недуги вакциновано 163 тисяч тварин: більше 100 тисяч собак, 60 тисяч котів і свійської худоби.

Таким чином епізоотичну ситуацію на Рівненщині можна вважати благополучною.

«Раніше проводили планові кампанії з пероральної імунізації, тобто розкидали приманки з вакциною в місцях імовірного перебування диких тварин за допомогою авіації. В умовах воєнного стану такі заходи заборонені. Тому другий рік поспіль будемо акцентувати на профілактиці сказу, аби захворювання не розповсюджувалося», - наголосив заступник голови ОДА, керівник комісії Ігор Тимошенко.

За результатами засідання, РВА, громади, лісівники, місцеві управління Держпродслужби отримали відповідні доручення. А саме – облік тварин у мисливських угіддях, реагування на появу диких тварин у населених пунктах, проведення інформаційних кампаній серед власників домашніх тварин щодо вакцинації.

Нагадаємо, сказ – надзвичайно небезпечне вірусне захворювання всіх теплокровних тварин, яке вражає нервову систему. Люди також можуть інфікуватися, тому краще уникати контактів із дикими тваринами, а у разі виявлення недуги у свійських – вжити заходів особистої безпеки та звернутися за допомогою фахівців.

За словами представників Держпродспоживлужби, власники домашніх тварин повинні раз на рік вакцинувати їх від сказу.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews