Школа менторів ОПОРИ вчить активно діяти у своїй громаді

18.05.2023 10:56   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

У місті Рівне в квітні стартувало навчання у Школі менторів адвокаційного супроводу ОПОРИ за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України. Цей проект надає унікальну можливість представникам громадських, благодійних організацій та волонтерських ініціатив області для обміну досвідом, взаємного навчання та збагачення знань в сфері громадської роботи.

null
 

Навчання у Школі менторів є 10-денним інтенсивом, який розбитий на п'ять тематичних блоків і охоплює такі ключові аспекти:

- органи місцевого самоврядування: функції та повноваження – про роль та функції органів місцевого самоврядування, їх повноваження та вплив на прийняття рішень говорив Олександр Солонтай, експерт Інституту Політичної Освіти;

- управління конфліктами та діалог – про навички управління конфліктами та важливість будівництва діалогу для досягнення компромісу та спільних рішень розповів Максим Єлігулашвілі, експерт Інституту миру та порозуміння;

- cтресостійкість - про методики та практики формування стресостійкості, які допомагають ефективно керувати стресом та труднощами у роботі буде ділитися психолог Сергій Терентьєв;

- aдвокація: від рішення до впровадження – про те, як розробляти стратегії адвокації, працювати зі стейкхолдерами та перетворювати рішення на практичні дії розповів Юрій Микитюк, старший менеджер адвокації Коаліції Реанімаційний Пакет Реформ;

- інструменти взаємодії влади і громади та їх ефективне застосування - про різні інструменти та методи взаємодії з органами влади та громадою, практику їх ефективного використання говоримо з керівником проєкту Андрієм Токарським.

«Основним мотивом для моєї участі в навчанні у Школі менторів адвокаційного супроводу є бажання працювати над вирішенням соціальних питань, в тому числі, пов’язаних з домашнім насильством та гендерно-зумовленим насильством, які є серйозними проблемами та мають негативний вплив на життя багатьох людей, особливо жінок і дітей», - каже соціальна працівниця БФ «Рокада» Тетяна Шульга.

null
 

«Проходження навчання в Школі менторів дасть мені необхідні знання для проведення ефективної просвітницької та інформаційної роботи з вищевказаних питань. Це сприятиме підтримці та захисту прав постраждалих від домашнього насильства та ГЗН, а також підвищить свідомість громадськості про гендерну рівність та дозволять створити позитивні зміни у поведінці людей».

null
 

Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне», ГО «Агенції сталого розвитку міста», ГО «ЦЕНТРУ ІНТЕГРАЦІЇ», РОО ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА» та ГУ Національної соціальної сервісної служби в Рівненській області.

Автор: Тетяна Шульга


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews