Рівненська кравчиня завдяки мікрогранту розвиває власну справу

26.10.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

10 років тому Наталія Ліпінська пройшла курси за професією кравця у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державного центру зайнятості. Згодом влаштувалась на швейне підприємство та скоро почала працювати сама на себе. Наталія орендувала приміщення і відкрила цех з пошиття модного одягу, оформила кредит й купила сучасні швейні машинки, взяла на роботу трьох швачок.

Нещодавно жінка знову звернулась до Рівненського центру ПТО ДСЗ, але вже із замовленням підготувати для її цеху кваліфіковану вишивальницю. Адже у квітні самостійно написала бізнес-план для участі у державній мікрогрантовій програмі «Власна справа» та успішно захистила його.

 «Завдяки грантовим коштам вдалось втілити свою мрію - купити промислову вишивальну машину Brother 600 II. Нині ми виконуємо як індивідуальні замовлення, так і масовку.  Після отримання гранту та придбання нового обладнання виникла потреба в ще одній співробітниці. То ж нещодавно працевлаштували вишивальницю», - розповіла підприємниця.

Протягом трьох місяців безробітна Наталія Боровець оволодівала фахом вишивальниці 2 розряду. Вона навчилася виконувати прийоми роботи на автоматичних та напівавтоматичних вишивальних машинах, бездоганно зап’ялювати тканину та відцентровувати малюнок. 

Майбутнє свого цеху Наталія Ліпінська бачить у пошитті одягу із вишивкою, планує самостійно розробляти дизайн малюнків. Перші вироби, які вона виготовила на новій вишивальній машинці – це військові шеврони.  Крім того, вона активно допомагає нашим військовим: її працівниці шили спальники, теплі флісові куртки для ЗСУ, рукавиці для тероборони.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews