У Рівному відкрили першу «кризову кімнату»: що це таке

08.12.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Вона діятиме на базі комунального закладу обласної ради Денний центр соціально-психологічної допомоги.

Кризова кімната - це зручний простір для тимчасового проживання осіб, які потерпають від домашнього чи гендерно зумовленого насильства. Тут облаштовані дві окремі житлові кімнати, кухня, санвузол. Також є простір для спілкування з психологом та соціальним працівником. Приміщення облаштоване для повноцінного перебування. Тут є все необхідне: меблі, посуд, постіль, засоби гігієни.

За словами директорки Денного центру Олени Бобровської, одночасно у кризовій кімнаті можуть перебувати до 12 людей. Це можуть бути батьки з дітьми чи дорослі, які рятуються від проявів насильства.

- Ми все частіше фіксуємо випадки, коли до нас звертаються люди з проханням допомогти врятуватися від агресії. До закладу їх привозять або фахівці нашої мобільної бригади або працівники поліції. Тож потреба в такому просторі є значна, більше того, через війну, вона лише зростатиме, - констатує Олена Бобровська.

Кошти на ремонт приміщення та його облаштування - донорські. Ці видатки взяв на себе Фонд ООН в галузі народонаселення. Його представники наголошують на тому, що в Україні, зокрема, на Рівненщині варто розбудовувати мережу таких соціальних закладів. Вони мають функціонувати в кожній громаді. Тоді відповідні послуги будуть надаватися комплексно.

 

Поки ж КЗ Денний центр соціально-психологічної допомоги РОР - один з кількох на Рівненщині, де працює кризова кімната і перший такий у Рівненській громаді.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews