Список речей без яких не можна йти у похід

21.12.2023 13:04   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Мандри, мандри, і ще раз — мандри! Звучить заманливо, а для когось мандри — спосіб життя. Але навіть досвідченому туристу час від часу треба перевіряти свій інвентар, адже з часом все зношується. Ми склали список найнеобхідніших речей, без яких буде складно у поході. Своє спорядження для туризму треба готувати заздалегідь, тому пропонуємо короткий список.

Наплічник 

Без нього ніяк, бо саме в нього будете складати найнеобхідніше. Бажано обирати професійний рюкзак для туристичних походів. Він вмістимий, легко пакується, міцний, має багато відділів, куди ви можете скласти усі дрібнички. А ще є водонепроникні рюкзаки, це дуже важливий бонус.

Спальний мішок

Якщо ви плануєте похід на кілька днів, то без спального мішка буде складно. Вночі у горах холодно. Без спальника ви ризикуєте в кращому випадку неприємно виспатися, а в гіршому – захворіти. Тому обов’язково беріть його з собою під час подорожі.

Намет

Маючи з собою намет, ви можете врятувати ситуацію в разі негоди, навіть якщо ви не плануєте спати на вулиці. Без намету, який захистить вас, ви ризикуєте промокнути. Крім того, намет може захистити вас і ваше спорядження від вітру.

Одяг

Тут треба обирати за принципом: зручно, тепло і надійно. Обовʼязково слід мати змінний одяг, в разі, якщо вам доведеться потрапити під дощ чи снігопад. Тож подумайте про вибір легкої водонепроникної куртки, яка може покривати кілька шарів одягу, і якісного туристичного взуття.

Аптечка

Апріорі має бути у вашому наплічнику. Це навіть не обговорюється! Однак, що саме покласти до аптечки, вирішуєте ви. Її вміст має залежати тривалості подорожі, її відстані, кількості людей і потенційних ризиків, з якими ви можете зіткнутися. Не забудьте взяти з собою  бинти, ножиці, захисні рукавички, знеболювальні засоби, пов’язки для пухирів і ліки, які ви регулярно приймаєте, якщо такі є. Ви також можете запакувати спрей від комах.

Інструменти навігації

Якщо ви збираєтеся в похід або в табір у віддалених районах, обов’язково візьміть із собою карту та компас. Лісові орієнтири можуть суттєво змінюватися протягом дня через положення сонця, що може дезорієнтувати вас. Нічого незвичного, що туристи тиняються лісом цілими днями, поки хтось не врятує їх або вони знайдуть місце для кемпінгу.

Компас: якщо ви втратите орієнтацію на природі, компас може врятувати ситуацію. Це особливо вірно, якщо ви поєднаєте його з картою. Хоча багато смартфонів оснащено електронними компасами, стандартний компас все одно зручний, оскільки він не покладається на батареї.

Карта: радимо брати з собою топографічну карту під час будь-якої подорожі, де ви не знаєте шляху.

Пристрій GPS: за допомогою пристрою GPS ви можете точно визначити своє місцеперебування. Ми рекомендуємо придбати GPS-пристрій, спеціально розроблений для подорожей на природі, оскільки вони зазвичай бувають водонепроникними та міцними. Ви також можете використовувати смартфон із додатком GPS, але не забудьте захистити його чохлом.

Ліхтарик

Це незамінна річ для туриста. Більшість туристів віддають перевагу налобним ліхтарям, оскільки їм не потрібно тримати їх у руках, тобто вони можуть готувати їжу чи робити щось інше вночі. Що б ви не вибрали, обов’язково візьміть із собою додаткові батареї.

Кишеньковий ніж

Кишеньковий ніж є одним із найважливіших предметів першої необхідності у мандрівці. Є складні туристичні ножі, які є необхідністю у подорожі. Тому не забудьте покласти його до свого наплічника.

Вода та їжа

Тут зрозуміло усе, бо без води і їжі, в туристичному поході неможливо. Не забудьте взяти з собою термос, куди зможете налити гарячу каву чи чай. Це зігріє у вас у холодну пору.

Ви можете взяти з собою лише ті продукти, які не потребують приготування та мають тривалий термін зберігання, як-от горіхи, енергетичні батончики та сухофрукти. Але якщо ви збираєтесь у довгу подорож, варто вщяти з собою деякі інгредієнти для приготування їжі, посуд і контейнери, щоб захистити вашу їжу від тварин.

Це лише коротенький список необхідного у подорожі, далі — ваша імпровізація. Приємної вам мандрівки!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews