«Своєю творчістю я хочу допомагати людям», - рівненська художниця Аліна Мирончук

06.01.2024 19:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

популярне


«У темні часи проявляються світлі люди, мужність, патріотизм, любов, милосердя і добро!» – каже Аліна Мирончук.

 
null
 

Художниця дебютувала виставкою «Black out» у «17a_juice_bar» в КТС (м. Рівне). До виставки готувалася майже рік. Картини часто створювала при свічці під час «блекаутів», що й зумовило назву виставки. До експозиції ввійшли 6 картин із зображеннями грецьких богів: Зевса, Посейдона, Атланта, Ахілеса, Афіни та Давида. Таку серію робіт Аліна Мирончук зробила невипадково, адже боги уособлюють мудрість і силу - риси, необхідні українцям у непростий воєнний час. Батько Аліни захищав нашу країну від окупантів – це також надихнуло художницю до створення мотиваційної виставки.

нуль
 

Аліна Мирончук – майстер візажу, працювала в кількох телекомпаніях, брала участь у різних відомих проектах – наприклад, її майстерність добре пам’ятають учасниці проекту «Пузата мама».

«Мені дуже подобається робити людей красивими», - зізнається Аліна. І, судячи з її щільного графіка, клієнти лишаються задоволеними. Ми поспілкувалися з художницею про мистецтво, виставку, життя, роботу та трішки про особисте.

нуль
 

- Аліно, твоя робота – робити людей красивими, але за покликанням ти – художниця. Як давно захопилася малюванням?

- Дякую за питання! Малювати я любила завжди, з самого дитинства, але коли мама навчила мене змальовувати, мабуть, відтоді й почалася ця любов…

- Які сюжети обирала для картини?

- Перші малюнки - переважно герої мультифільмів, казок, але майже завжди це зображення людей, виконане лише простим олівцем… Тільки згодом, після освоєння професії візажиста, почали малювати фарбами.

- Що тебе надихнуло зробити першу виставу картини?

- Донедавна моє малювання було просто секретним хобі, про яке знали тільки близькі, але коли малюнки побачили інші люди - саме їх реакція та підтримка надихнули мене поділитися своєю творчістю з усіма.

- Тема античних богів – доволі складна й неординарна, чому для своєї першої виставки ти обрала саме таку ідею? Яку філософію вкладаєш у серію богів, що вони символізують?

- Кожен мій малюнок - це завжди відображення мого внутрішнього стану. Тема богів - це теж прояв підсвідомості. Античні боги були подібні до людей з їхніми чеснотами та вадами. Кожен з них також був наділений надлюдською і надзвичайною світлою силою, яка символізувала головні принципи життя: справедливість, мудрість, любов, милосердя, витривалість, героїзм… Намальовані під час війни боги - символи кожного з нас, кожного українця, який сьогодні є воїном світла, що мужньо протистоїть силам темряви.

нуль
 

 

нуль

- Чи займаєшся самоосвітою та хто твої перші критики?

- Основа моєї самоосвіти - це бажання і натхнення. Кожен наступний малюнок - це певний виклик для мене і є складнішим за попередній. Таким чином і відбувається моя самосвіта. Щодо  критики - я сама собі ще той критик! Мої вимоги до себе і до того, що я роблю - високі, тому робота не буде завершена до тих пір, поки вона не буде ідеальною на мій погляд.

- Наскільки складно бути супермамою, успішною у професії візажисткою та разом з тим знаходити й час для творчості?

- Складно тоді, коли немає бажання. І все стає можливим, якщо воно є!

- Всі, хто тебе знає, кажуть про добре серце, ти часто відгукуєшся і підтримуєш людей. Скажи, в наш час складно вірити в добро?

- Щоб вірити в добро, треба його творити! Доброта - це в першу чергу людяність. У наш час прояви цих чеснот особливо потрібні, це, мабуть, основа виживання - співчувати, любити, допомагати, підтримувати один одного… Там, де є добре - менше зла, так само, як із світлом і темрявою. Темрява є там, де немає світла, і навпаки. Тож давайте творити добро, щоб витіснити темряву і наповнити наше життя світлом.

- Значна частина твого творчого доробку - портрети, ти любиш людей?

- Так! Адже малюю їх і на роботі, і на папері. Але, якщо чесно, то кожен малюнок (портрет) - це символічне зображення емоцій, станів та переживань. 

- Які ще теми тепер обираєш для своїх картин?

- Важко сказати… Процес малювання - це своєрідна терапія для мене, самовираження, самозцілення та самопізнання. Це можливість виразити своє почуття та емоції, відновити гармонію в собі.

- Чи продаєш свої картини й чи пишеш портрети на замовлення?

- На замовлення ніколи не малювала. Основним замовником є ​​внутрішнє «Я». Малюнки ніколи раніше не продавала, бо вони надто мені дорогі, адже я не професійний художник і не знаю, чи намалюю таке ще раз. Але мені було б цікаво почути думку, скільки коштує моя робота. Картини, які були представлені на виставці - це мій донат. Дуже хочу, щоб були гідно продані й стали частиною нашої спільної доброї справи. 

- Як пройшла перша виставка, чи ти задоволена своїм творчим дебютом і коли чекати нову?

- Моя перша виставка - це щось неймовірне для мене, наче ще один мій день народження! Бо в певній мірі так і є. Це найкраще і найнеочікуваніше, що могло зі мною статися! Особливо зворушливі й надихаючі відгуки і побажання людей, їх визнання та підтримка - це така потужна сила та енергія, що відкриває та надихає тебе на нове звершення. Малюнки ще є, принаймні, ще на одну таку виставку.

- Яке бажання загадала у Новорічну ніч?

- Бажання одне на всіх - вистояти і перемогти!

нуль
 

 

нуль
 

 

нуль
 

 

нуль
 

 

нуль
 

 

нуль
 

 

нуль
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews