Роман Іванісов: Антикорупційний комітет підтримав законопроєкт про управління заарештованими культурними цінностями

18.06.2024 12:59   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Сучасні умови диктують нові правила та потребують вдосконалення законодавства для антикорупційних органів. Сьогодні на засіданні антикорупційного комітету розглянули законопроект №11280-1, який дозволить запровадити належний спосіб управління арештованими активами у вигляді об’єктів мистецтва Національним агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).
 
Автор законопроекту, голова Комітету Анастасія Радіна наголосила, що для більш ефективного способу управління об’єктами мистецтва АРМА необхідно залучати Міністерство культури, яке визначатиме приналежність того чи іншого мистецького твору до об’єкту культурних цінностей та передачу їх до державних музеїв, архівів або заповідників. Для цього Мінкульт повинен провести експертизу таких цінностей.
 
Голова АРМА Олена Дума зазначила необхідність прийняття законопроекту, оскільки в управління Нацагентства все частіше потрапляють об’єкти матеріальної та духовної культури. «Лише в колекції, що вилучена у Віктора Медведчука, є 112 картин, які визнано такими, що представляють культурну цінність! А даним законопроектом будуть врегульовані повноваження АРМА передати ці картини в державний музей чи архів», - повідомила вона.
 
Під час обговорення, колегою Анатолієм Бурмичем було внесено пропозицію закріпити у законопроекті обов’язкове проведення експертизи щодо кожного мистецького твору. Вона була підтримана комітетом. Рекомендували Верховній Раді прийняти законопроект за основу і в цілому.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews