Держава підтримуватиме аграріїв, – Олексій Павленко

09.09.2015 22:00   Джерело: rtb.rv.ua
Опубліковано : Новини Рівненщини

Фото http://rtb.rv.ua

популярне


Сьогодні на Рівненщині з робочою поїздкою перебуває Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

 


У ході візиту міністр ознайомився із роботою тепличного комплексу ТОВ «Агроконцерн», яке спеціалізується на вирощуванні овочів закритого ґрунту. Під час зустрічі із колективом агропідприємства Олексій Павленко повідомив, що повністю підтримує державну програму кредитування фермерських господарств.



 «Така програма дозволяє аграріям брати довгострокові кредити. Ці кошти вони можуть використати на купівлю сільськогосподарської техніки, міндобрив та палива», - розповів Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко і навів приклад підтримки сільгоспвиробників у країнах Євросоюзу.



«Зокрема, мінімальна відсоткова ставка по кредиту сільгоспвиробникам там становить 3-5 відсотків, а на Україні сягає 25-30 відсотків, - зазначив Олексій Павленко. - Тож уряд і надалі буде працювати у напрямку здешевлення кредитів агровиробникам».



Також Міністр аграрної політики та продовольства України розповів, що у країнах ЄС є й інші державні програми підтримки сільгоспвиробників. Зокрема, в Німеччині держава компенсує фермеру 300 євро за гектар землі, натомість в Україні ця сума становить лише 30 доларів.



«Сьогодні держава повинна підтримувати сільгоспвиробників, аби забезпечити  продовольчу безпеку країни. А для цього ми повинні працювати в напрямку інтеграції в Євросоюз, аби залучати європейські кошти», - зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

Інформує прес-служба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: rtb.rv.ua