У Рівному назріває скандал через «Нову поліцію»

19.11.2015 18:37   Джерело: vse.rv.ua
Опубліковано : Семен Палій

Фото з відкритих джерел

популярне


Інтеренет-спільноту «підірвали» повідомлення щодо нечесності відбору у «Нову поліцію» Рівного. Наразі триває лише другий етап. Це проходження військово-лікарської комісії, після якої багатьом дівчатам ставлять «страшні» діагнози. Перелякані кандидатки, яких «відсіюють», біжать у лікарні, аби терміново розпочати лікування, але там лікарі постановляють: здоровий. Про це пишуть у соціальній мережі «Вконтакті» відсіяні кандидатки.

У вас не вистачає одного сантиметра зросту або кілограма ваги до встановленої ВЛК норми? Або ж неправильний прикус чи немає пломби у зубі? Був перелом ноги чи травми голови? Низький гемоглобін, порушення зору, незадовільний тиск або ж, пульс? Щоб потрапити у «Нову поліцію» у вас перевірять усе: серце, печінку, кров, легені, вуха, ніс, горло, сечу, тощо. Доведеться відвідати таких лікарів, як офтальмолог, дерматолог, стоматолог, невропатолог, хірург, терапевт та гінеколог (для жінок), зробити рентген  та електрокардіограму. Можуть відсіяти навіть через "татуювання" на тілі... Втім це не страшно, якщо справедливо, але дівчата обурюються встановленим діагнозам, яких у них нібито немає.

У соціальній мережі «Вконтакті» у групі «Патрульна поліція Рівне» кандидатки, які вже пройшли ВЛК, кажуть, що у Рівному повальна епідемія «запущених ерозій шийки матки» і чи не усім потрібно терміново робити операцію. Саме такі діагнози їм ставлять та не допускають до подальшого відбору у поліцію.

Відсіяні та перелякані дівчата одразу біжать до своїх гінекологів, втім там кажуть, що вони абсолютно здорові.

Окрім того, ті, хто справді має поганий зір, ділиться у мережі, як обійти «окуліста». Необхідно просто вивчити два рядки букв і 100% зору забезпечено.

Наразі кандидати ще проходять ВЛК, але згідно з голосуванням в інтернеті, серед тих, хто уже був на комісії, майже 50% на цьому етапі далі не пройшли.  

Прес-секретар Рівненської обласної міліції Інна Березовська каже, що у ВЛК не було жодного звернення щодо недостовірності поставленого діагнозу, натомість встановлену хворобу підтверджують і в інших лікарнях.

Заради справедливості варто зазначити, що автор цих рядків поспілкувалася у приватній розмові із відсіяними через ерозію кандидатками. Дівчата підтвердили, що і справді не проходили додаткового обстеження у гінеколога, а висновок про своє задовільне здоров'я роблять через те, що раніше гінеколог нічого не виявляв, а наразі нічого не турбує... 

Окрім того, неабияк обурюються користувачі інтеренет-спільноти і такому факту, як відсіювання через зріст та вагу, оскільки мінімальна вага у кандидата у поліцію має бути не меншою, аніж 55 кілограмів, і кандидат повинен мати зріст не менше 160 сантиметрів. Відсіяні кандидати у поліцію обурюються, оскільки, якщо це принципово важливо, необхідно було такі вимоги одразу прописати для тих, хто тільки мав намір подавати заявку, адже після цього затрачається багато зусиль та часу, а виявляється, що причина неприйняття - лише недостача у зрості чи вазі.

Отже, після проходження тестів на логічне мислення, майже усіх запросили на військово-лікарську комісію. Перед призначеною датою, необхідно зробити аналізи та взяти виписку про хвороби за останніх п’ять років за місцем проживання або реєстрації.

У призначений час у дворі сектора медичного забезпечення УМВС України у Рівненській області збираються по п’ятдесят чоловік  хлопці та дівчата, які хочуть служити у «Новій поліції». Попри те, що на вулиці дощ, у приміщення нікого не пускали, потім почали запускати по двоє. Ретельно перевіряють паспортні дані. Усіх заводять в актову залу поліклініки. Троє дівчат у білих халатах видають кожному кандидату акт огляду (карточку, яку заповнюватимуть лікарі), детально пояснюють, що потрібно робити. Загалом обійти одинадцять лікарів, які прискіпливо оглядають, роблять аналізи, рентген, важать, міряють, можна за 3-4 години. Біля кабінетів черги не великі. Для тих, що мають деякі попередні аналізи, знадобиться ще менше часу для проходження ВЛК.

Дівчата і хлопці різної ваги та тілобудови – одні відверто з лишньою вагою, інші ж дуже худенькі та маленькі. Симпатичні та (м'яко кажучи) не дуже. Між собою майже не спілкуються, результати огляду приховують. Кожен сам за себе. Якщо у якогось лікаря виникають застереження щодо можливості служити в поліції, то одразу ведуть до головного військового лікаря, який і приймає рішення.

Пізніше свої результати кандидати обговорюють «Вконтакті», дехто шкодує, що не зміг пройти, а ті, що, все ж пройшли, радять, до кого потрібно йти у першу чергу, а ось до хірурга та гінеколога, кажуть, варто йти в останню, оскільки саме ці лікарі найчастіше пишуть у карті огляду "непридатний". Окрім того, кандидати радять одне одному йти до хірурга, «того, що на першому, а не на третьому поверсі», оскільки він може часто не поміряти та не поважити кандидата, а записати зі слів людини. Очевидно, так справді може бути, але, мабуть, у тому випадку, коли людина візуально має достатній зріст та пропорційну до нього вагу. Кандидати спілкуються у соціальній мережі з тими, хто уже пройшов, і дехто через власні перестороги взагалі відмовляється далі пробувати йти, оскільки виявляють у собі так звані недоліки, мовляв: "Я точно не пройду, не варто і ходити".

Уже з п’ятниці, 19 листопада, на стадіоні «Авангард» розпочнуться перші перевірки фізичної підготовки. Усі, хто пройшов військово-лікарську комісію, отримують на свою електронну пошту запрошення, а пізніше передзвонюють кандидату і просять підтвердити участь. У повідомленні, зокрема, йдеться:

«Вітаємо Вас із успішним проходженням Тестування загальних навичок!
Запрошуємо Вас на наступний етап відбору - Перевірку рівня фізичної підготовленості. Для визначення рівня фізичної підготовленості просимо з’явитися 2015-11-19 14:00:00 за адресою: м.Рівне, вул.Замкова, 34, стадіон "Авангард".

При собі обов’язково необхідно мати: паспорт

Вам буде запропоновано виконати такі вправи:
- Біг на коротку дистанцію (100 метрів);
- Біг на середню дистанцію (1000 метрів);
- Згинання та розгинання рук в упорі лежачи; 
- Для чоловіків підтягування на турніку.

Всі вправи виконуються на вулиці. Перевірка триватиме орієнтовно одну годину. Будь ласка, розраховуйте свій час, одягніться відповідно та беріть з собою питну воду.

У разі несприятливих погодних умов (температура повітря в день проведення тестування -10°С та нижче АБО +30 та вище та/або наявність сильних опадів), перевірка проводитися не буде.
Для уточнення інформації стосовно проведення перевірки за несприятливих погодних умов, просимо звертатися на «Гарячу лінію». 

Будь ласка, врахуйте, що ми не маємо можливості переносити дату та час тестування, а також не зможемо допустити Вас до проходження тесту в разі запізнення або відсутності будь-якого з вказаних вище документів. У разі неможливості з будь-яких причин продовжувати участь у конкурсі, будь ласка, надішліть фразу «не підтверджую» у відповідь на цей електронний лист. Бажаємо успіхів!»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: vse.rv.ua