Хірурга Думановського, звинувачуваного у смерті маленького пацієнта, поновили на посаді

26.07.2017 19:26   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

26 липня рішенням Рівненського міського суду лікаря Костянтина Думановського, якого підозрювали у халатності, що призвела до смерті 5-річного пацієнта, поновлено на займаній посаді з компенсацією заробітної плати.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала рівненська активіста Ліана Диновська. Юрист розповіла, що позовні вимоги задоволено частково:

«Це означає, що, ймовірно, невдовзі Думановський з`явиться в плановій хірургії у білому халаті в якості завідуючого відділенням. Він далі буде лікувати дітей. Занавіс, будь-ласка! Утім, судовий розгляд кримінального провадження ще триває…».

Нагадаємо, що більше року тому 5-річний Миколка Антонюк помер на лікарняному ліжку. Батьки хлопчика у його смерті звинувачують колишнього дитячого лікаря Констянтина Думановського.

Біла халатність? Ні, не чули.

Листопад 2015. У Рівненській лікарні скандал. Померла п’ятирічна дитина. Малого госпіталізували з підозрою на апендицит. Втім уточнювати, що з дитиною, та проводити бодай якусь діагностику, черговий лікар чомусь не став. Кажуть, лише один раз оглянув і зник. 

Дитині ставало дедалі гірше, а медики немов не помічали цього. Тієї ночі на чергуванні був Костянтин Думановський, тодішній завідувач відділенням планової хірургії. Маленький Миколка помер у батька на руках.

Шокована та вбита горем родина Антонюків досі вимагає справедливого покарання винних у смерті дитини. Між тим, по гарячих слідах до рук журналістів потрапив аудіозапис з комісії лікарів, яка вивчає питання (передрук розшифровки аудіозапису з http://nkontrol.org.ua):

Прийшли в ординаторську лікар, телефоном підсвітив і записав, що треба ввести анальгін з димедролом.

– Що телефоном підсвітив?

– Листок призначень, бо світло не світилося, то телефоном підсвітив. Прийшли сказали, що температура не падає.

– До хворого не ходив?

– Не ходив.

– От тому і питання, що пізно?

– Що будете таке на камеру розказувати чи ще комусь?

– Ні, таке не будемо.

Публічно провину Думановського ніхто із медперсоналу підтвердити не наважився. Адже, як з’ясував «Народний контроль», молодий лікар-мажор із професійної династії.

Під час допиту батько обвинуваченого Георгій Думановський заявив, що помилки були у діях не лише його сина, а й решти лікарів, які тієї ночі приймали дитину.

Між тим, суддя Рівненського міського суду Наталія Діонісьєва сьогодні прийняла рішення про поновлення на посаді скандально відомого лікаря-мажора. Більше того, суддя стягнула з лікарні кошти за весь час вимушеного прогулу Думановського.

На даний час ця справа завершена в першій інстанції, однак поки ще триває розгляд кримінальної справи за фактом неналежного виконання службових обов’язків медпрацівником.

Тим часом юристи готують апеляцію, кажуть, що під час її розгляду має бути колегія з трьох чоловік. Хто увійде у склад колегії та чим завершиться кримінальне розслідування – поки не відомо.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews