У Рівному презентувала свій роман-ессе киянка Олена Романова

16.07.2017 06:55   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Олена Романова познайомилася з Рівним і рівнянами в період, коли приїздила читати лекції в організованій Віктором Булигою Кіношколі. Презентація книжки молодої письменниці й відбулася у просторі, де відбувалася Кіношкола – на території, виділеній для успішного проекту Рівненським університетом водного господарства та природокористування.

null
Книга Олени Романової

Олена Романова – випускниця з Київського університету театру, кіно та телебачення ім. Карпенка-Карого (режисура кіно та телебачення). Свою книгу називає передачею знань, які авторка накопичила, працюючи вчителем, сценаристом, журналістом, режисером, актрисою.

У романі-ессе «Асорті кіноварного вітру», який писався два роки, подорожі-пошуки відповідей на питання: «Хто я?», «Де ховається любов?» Все через призму часу: безтурботного дитинства, прихованого ковдрою з батьківського піклування та бабусиної любові, і холодних реалій. Рядки-ролі, фрази-поштовхи, розповіді-ступені тендітної душі, спраглої піднятися і злетіти.

«Асорті кіноварного вітру» – це сучасна проза /модерн, анти-роман, жанр: есе/. «Поки ми всі з Минулого. Але простір змінюється і перепрошивається зараз під сміливих і красивих людей. І хто служить світлу, обов'язково знайде свій шлях. Хто віддає перевагу хоч незначним перемогам, залишиться на тому ж рівні, нижньому. А новий час шукає нових людей. Гідних. Які йдуть за своїми мріями. І роблять виклик самим собі», – пише авторка.

null

Олена Романова про себе:
– Я – сканер, багатозадачна і мультпотенціальна. У мене дуже багато професій, і боюся, вони не помістяться в один рядок. Тому напишу просто ось так: Олена Романова – педагог, журналіст, режисер, актриса, письменник. Творець і ведуча проектів: «Експерти біатлону», «Аромат кіно». Пишу давно, публікуюся вперше. «До майстра потрібно дорости. Не можна кидатися текстами, які не визріли. Але крок вперед – доля сміливих .
А якщо сказати не так офіціозно, то мені Бог не дав великої фізичної сили, але я зростила силу духу. Мені ніхто ніколи не відкривав дверей і не стелив червоних доріжок, але я їх не чекала і все зробила сама. У мене ніколи не було тіток-дядьків, що працюють в міністерствах, у мене батьки – прості люди землі, але вони навчили мене працювати не покладаючи рук і не втрачати гідності, честі і благородства.

Роман написаний російською мовою. Письменниця добре володіє українською й із поваги до рівнян спілкувалася з ними українською, проте переконана, що кожен письменник найкраще пише тією мовою, в якій зріс, яку ввібрав у себе з молоком матері.

– Дякую, рівняни, за такий теплий прийом! Я вже вдруге у вас і вдруге моє серце, залишаючи Рівне і ваш "Простір", шле вам вдячний привіт із Києва, – написала Олена Романова на своїй сторінці у Фейсбук, подякувавши рівнянам за організацію зустрічі з читачами. Найбільша подяка Вікторові Булизі.

«Віктор Булига, без тебе вже Рівного не знаю, бо ти той місток, що об'єднує серця – щирі, натхненні, спраглі до нових знань – з кіно, літератури, з життя! Дякую тобі, друже. Вдячна усім, хто прийшов, хто доїжджав з інших міст - Дубна, Луцька, - щоб почути мою сповідь про мій шлях і шлях творення/народження "Ассорти киноварного ветра".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews