У Рівному сервісний центр МВС започатковує буккросинг. Долучився і міський голова.

26.07.2017 11:20   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

І треба ж слово таке іноземне, незрозуміле вигадати – буккросинг! Що це таке? На спеціально обладнаних полицях в людних місцях люди залишають книжки, аби інші люди, які прийдуть сюди завтра, мали можливість їх прочитати чи навіть взяти з собою, навзамін залишивши свою книгу.

Кажуть, що ця гарна традиція, яка прийшла до нас з Європи, у великих містах вже прищепилася й діє. Проте в багатьох областях України про неї навіть не чули. Не мають гадки й на Рівненщині. Хоча, як пригадати, була колись у Рівному спроба облаштувати книжкові полички у парку Шевченка. І кошти на це були витрачені немалі, проте добра традиція чомусь не розвинулася. Певно культури нашим містянам забракло: щоб одні приносили сюди книжки, а інші не тільки брали, а також приносили щось навзамін. А більшості вочевидь бракує культури, щоб ті книжки читати, а не нищити, як і ті спеціально облаштовані для них кіоски з поличками чи лавки у парках та скверах...

Міський голова Рівного після відпустки вирішив розпочати роботу з прищеплення у Рівному добрих традицій. На фото видно, як Володимир Хомко передає книгу «Історія української ікони» Дмитра Степовика для сервісного центру МВС в м.Рівне.

null
Володимир Хомко. Фото прес-служби

Комусь пощастить на отаку цінну книжку натрапити в сервісному центрі. У книзі описаний весь шлях зародження української ікони та її поступовий і прогресивний розвиток починаючи з Х сторіччя. Для зручного читання текстова та ілюстрована частина книги розділені.

Прищепити на Рівненщині традицію дарувати з рук у руки книги, чи то пак – зайнятися буккросингом взялися сервісні центри МВС. Якраз вони запускають масштабний буккросинг всією Україною. «Візьми. Принеси. Почитай. Передай, ” – отакі відтепер гасла-заклики зустрічають клієнтів нових сервісних центрів МВС, що очікують на послугу з реєстрації чи перереєстрації авто. Це оновлені сервісні центри МВС, що прийшли на заміну корумпованим та застарілим МРЕВ.

Буккросинг – не перше нововведення. За останній рік у роботі центрів відбулися десятки різних нововведень. Послугами сервісних центрів МВС користується більше 4 мільйонів громадян, а клієнти щоденно проводять в них від 20 хвилин до 2-3 годин.

Державна установа вперше починає одночасно популяризувати таку ініціативу по всій Україні, від столиці до маленьких віддалених міст та містечок країни.

Згідно соціологічних досліджень, понад половина дорослого населення України читає мало. Буккросинг у сервісних центрів МВС може бодай трохи посприяє у прищепленні інтересу до гарної книжки й люди стануть читати більше.

До мотиваційної бізнес-літератури, кращих творів сучасних українських письменників, іноземної літератури, оригінальних дитячих видань тощо матимуть доступ і жителі Прилук та Бахмута, Сєвєродонецька і Броварів, Ужгорода та Черкас.

Перший збір книг відбувся завдяки працівникам сервісних центрів та видавництвам, котрі підтримали нововведення Головного сервісного центру МВС. До ініціативи вже долучилися видавництва «Основи», «Фоліо», «Наш Формат», «Книголав», «Клуб Сімейного Дозвілля», «Nebo BookLab Publishing», «Школяр». Приносьте книги і ви. Може у когось вдома гарні книги залежалися на полицях, а тут прислужаться людям.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews