Едуард Холод: «Саме байдужість – наша найбільша біда…»

Сто днів на посаді керівника Острозького відділу поліції

27.10.2017 23:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Інна Собко

Сто днів минуло з дня призначення керівником Острозького відділу поліції молодого та перспективного лейтенанта Едуарда Холода. Нагадаю, що на керівну посаду лейтенанта поліції було призначено в липні 2017 року. На службу в поліцію він прийшов у січні 2016 року поліцейським батальйону патрульної поліції ГУНП в Рівненській області.

null
Едуард Холод. Фото Інни Собко

Народився Едуард Холод 19 березня 1989 року в Рівному. Навчався в Національному університеті водного господарства та природокористування, зараз здобуває другу вищу юридичну освіту. Перед призначенням на керівну посаду, працював інспектором третьої роти батальйону Управління патрульної поліції в місті Рівному. Начальник Острозького відділу поліції люб’язно погодився розповісти для наших читачів про те, якими були перші місяці роботи на новій посаді та підбити перші підсумки.

– Пане Едуарде, для початку поділіться спогадами, як Ви сприйняли новину про своє призначення на посаду керівника поліції Острога?

– Найперше, для мене це була зовсім неочікувана новина. Я абсолютно не думав про таку можливість, звісно, ми знали, що на посаду керівника Острозького міськвідділу поліції обиратимуть з числа кращих працівників. Пам’ятаю, як після двох співбесід із керівництвом, мене викликали й повідомили, що я маю їхати до Острога виконувати нові обов’язки. Спочатку мені було важко зрозуміти, як із таким малим досвідом роботи можна працювати на такій посаді, та як показав час, усі з цим можуть справитись, в тому числі й я.

null
Фото з офіційної сторінки Острозького відділку поліції

– Розкажіть, які Ви мали очікування від нового міста та нового колективу?

– Я знав, що Острожчина – це відносно спокійний регіон, звісно, зі своїми проблемами, з якими головне – боротися. Острог – тихе, можна сказати, стабільне містечко, тому, моє головне завдання тут – правильно налагоджувати робочий процес для мого колективу.

– Які короткострокові та довготривалі цілі Ви поставили перед собою після призначення на посаду керівника?

– У нашій роботі дуже складно ставити перед собою якісь конкретні завдання. Кожного дня все змінюється, адже якась подія може докорінно змінити усі плани. Звісно, є поставлені завдання, які мої підлеглі добре виконують.

null
Один з дитячих малюнків висить у кабінеті начальника поліції. Фото Інни Собко

На які напрямки роботи поліції Ви закцентували свою увагу?

– Зараз у мене в пріоритеті оперативні заходи. Якщо працівники, що наразі патрулюють вулиці, за допомогою спілкування з людьми, роз’яснювальних робіт з ризикованим контингентом, патрулюванню, будуть здатні в повній мірі запобігти злочинності, то, відповідно, і злочинів буде менше. Однозначно, що два патрулі на місто і район це мало, але патрульні прикладають усі зусилля, роблять все, що від них залежить, аби запобігти правопорушенням. На жаль, на кількість патрульних ми ніяк не можемо вплинути, адже такий штатний розпис прописаний законодавством.

– Що можете сказати про співпрацю з навчальними закладами Острога?

– До нас часто звертаються представники освітніх закладів і ми систематично організовуємо різноманітні зустрічі зі школярами та вихованцями НВК та ЗОШ Острога. Мої підлеглі постійно проводять профілактичні бесіди, аби донести до дітей інформацію про відповідальність за порушення законодавства. Також ми організовуємо більш неформальні зустрічі, такі як екскурсії по відділку, живе спілкування, поїздки на патрульному авто. А ще ми проводили конкурс малюнка серед школярів. Все це задля того, аби діти розуміли, що поліція – це не караючий орган, а та інституція, куди потрібно звертатись у разі якоїсь біди. Також дітям потрібно говорити, що поліцейські – це ті люди, які захищають їх, і завжди можуть прийти на допомогу.

null
Фото з офіційної сторінки Острозького відділку поліції

Чи організовуєте Ви навчання для своїх колег за стандартами реформованої національної поліції?

– Так, у нас є в планах проведення подібних заходів. Та через велику завантаженість спеціалістів з Рівного та певну нестачу кадрів, поки що ми не можемо це втілити в життя. Моя попередня робота мала трішки іншу специфіку, і цим досвідом я ділюсь зі своїми підлеглими. У робочому процесі щось підказую своїм колегам, щось вони мені підказують і таким чином ми намагаємось віднайти золоту середину та досягти компромісу.

null
Фото з офіційної сторінки Острозького відділку поліції

– Як Ви можете охарактеризувати відношення острожан до поліції?

– Як я уже зазначав, дуже важко змінити думку людей, що поліція – це, найперше, той орган, що допомагає і, що ми хочемо тільки, щоб все було якнайкраще. Думаю, українцям, загалом потрібен час, аби звикнути та адаптуватися до нових принципів роботи поліції. Тому, тут ще трохи складно. Також ми часто стикаємось із тим, що люди поки не навчились належно реагувати на побачене правопорушення. Направду, дуже прикро, коли громадяни замість того, аби зателефонувати на відкриту телефонну лінію – 102, починають обурюватись у соцмережах чи деінде або просто проходять байдуже. Саме байдужість – наша найбільша біда. На жаль, ми не можемо все бачити і все знати, а вчасний дзвінок може допомогти уникнути правопорушення. Наразі, щотижня відбуваються зустрічі дільничних із сільськими головами та селищною громадою, під час яких здійснюється безпосередній діалог громадян та представників поліції, де це питання також піднімається.

null

Фото з офіційної сторінки Острозького відділку поліції

– Розкажіть про криміногенну ситуацію в Острозі та районі, чи можна говорити про якісь тенденції?

– На сьогодні найбільшою нашою проблемою є крадіжки, зокрема, із новобудов та магазинів. Завдяки оперативній роботі колег, уже встановлена особа, що вчиняла крадіжки з магазинів, її вже затримано й найближчим часом будемо оголошувати підозру. Загалом, наразі Острожчина в нашій області знаходиться в лідерах по превенції, тобто за складанням адміністративних матеріалів, зокрема, затриманню осіб у стані алкогольного сп’яніння. Щодо особливо важких злочинів, тут показник не змінився і становить 50% розкриття.

null

Фото з офіційної сторінки Острозького відділку поліції

– Чи вплинуло Ваше призначення на особисте життя? Чи переїхали Ви до Острога?

– Так, я переїхав до Острога, зараз мешкаю в гуртожитку. На роботі я з 8-ї до 20-ї години, тому вільного часу практично немає. У свій вихідний, зазвичай, їду до батьків й проводжу час разом з ними та братом. У цей день, я намагаюсь відпочити та відволіктись від роботи.

– Острог славиться своєю історією, чи встигли Ви вже побувати в музеях міста?

– На щастя, мені вдалося познайомитись із культурною спадщиною Острога. Правда, це відбулось в рамках робочого процесу. Зокрема під час профілактичної роботи з молоддю. До музею я ходив з юнаком, який неодноразово утікав із дому.

null

Фото з офіційної сторінки Острозького відділку поліції

– Як Ви оцінюєте перші 100 днів своєї роботи на новій посаді?

– Чесно кажучи, я навіть якось і не зауважив, що вже пройшло стільки часу. З впевненістю можу сказати, що з кожним днем здобувається все більше досвіду. Звісно, є помилки, та головне, що вони всі розглядаються та враховуються, аби більше їх не повторювати. Я постійно вчуся й маю надію, що всі сподівання, які були на мене покладені, будуть виправдані.

null

Фото з офіційної сторінки Острозького відділку поліції

 

null

Фото з офіційної сторінки Острозького відділку поліції

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews