Музею рівненського «Водника» - 50 років!

18.11.2017 23:53   Джерело: RvNews
Опубліковано : Галина Данильчук

Піввіковий ювілей у день студентів відзначив музей Національного університету водного господарства і природокористування. Уся історія вишу від перших кроків становлення до сьогодення у сотнях фотографій, документів, відзнак, пам’яток дбайливо зібрана і представлена в кімнаті-музеї, що розмістилася на 4-му поверсі головного корпусу НУВГП.

null
Фото Галини Данильчук

Завідує цим музеєм, а точніше сказати – живе ним, Єва Філіпович, невтомна трудівниця, пошуковець і дослідник. Коли вона розповідає про інститут, то здається, що вона знає всіх, хто тут навчався і працював, а їх тисячі, наших «водників», які стали відомими науковцями і виробничниками, мають визнання на міжнародній арені. Вуз, що взяв старт у світ технічної освіти у 1915 році, впродовж століття набирав обертів і зрештою став одним із найбільш потужних вишів, а його випускники роз’їжджалися по найбільших будовах і промислових центрах колишнього СРСР. В невеличкому музеї зібрана історія «Водника», яка складається із сотень окремих людських доль, бо в кожного з них є відправна точка – місто Рівне.

null
Фото Галини Данильчук

Інститут зростав своїми навчальними корпусами, спортивними майданчиками, гуртожитками, перетворюючись у студентське містечко, а Рівне все більше молоділо і ставало «містом студентської молоді».

null
Фото Галини Данильчук

Навчатись до Рівного приїжджали звідусіль. Здобували тут освіту і чимало молодих людей із інших країн і повертались у свої африканські чи азіатські країни дипломованими спеціалістами, мали гарну перспективу і будували кар’єру.

null
Фото Галини Данильчук

Про роки зростання і трагічний час війни, про нові факультети і спеціальності, про досягнення і перспективи розповідає експозиція музею, яка не лише цікава за змістом, а й любовно естетично зроблена за формою викладу.

null
Фото Галини Данильчук

У день золотого ювілею до музею прийшли викладачі кафедр, студенти, краєзнавці, архівісти й усі воєдино висловили велику вдячність досліднику, зберігачу й пропагандисту вузівської історії Єві Олександрівні Філіпович за невичерпну енергію і зроблену добру справу.

null
Фото Галини Данильчук

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews