На Дубенщині нардеп Олександр Дехтярчук запевняв про зростання зарплат вже у січні

А з переглядом несправедливих пенсій доведеться чекати до літа

26.11.2017 11:36   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Перебуваючи на окрузі, народний депутат України Олександр Дехтярчук, традиційно провів прес-конференцію, аби поспілкуватись з виборцями. Люди скаржилися на несправедливий перерахунок пенсій та малі зарплати. До приймальні нардепа надійшли десятки заяв щодо несправедливого перерахунку пенсій.

З цим обранець погоджується і пояснює, що все через розмір відрахування. Люди, які виходили на пенсію нещодавно отримали значні перерахунки, так як з їхньої зарплати відраховували або 18, або 21%. Незначне підвищення отримали пенсіонери, що працювали за радянських часів. Тоді працівників, а особливо в колгоспах, не належно оформляли, досить часто записувались трудодні.

- Якщо ми оцінюємо пенсійну реформу, то я дозволю дати собі оцінку діям окремих посадових осіб, навіть міністрів, які на хвилі популізму почали говорити про те, що метою пенсійної реформи є підвищення розміру пенсії. Уточню, Україна, маючи понад 150 мільярдів боргу в пенсійному фонді, стояла перед дуже серйозним вибором: або ми ліквідовуємо пенсійний фонд в Україні, або приймаємо такі складні, але перспективні рішення, які дозволять зберегти пенсійний фонд і окреслять зрозумілі правила гри для роботодавців і всіх працюючих. Вони знімуть можливість ручного управління з боку можновладців», - розповідав народний депутат.

В Україні нараховується близько 11 мільйонів пенсіонерів. Значна частина з них в силу певних обставин не працювала жодного дня, але при цьому кошти з пенсійного фонду ці люди отримували.

Олександр Дехтярчук переконаний, ця такий підхід є несправедливим.

- Тому такі люди з 1 січня 2018 року отримуватимуть не пенсію, а матеріальну соціальну допомогу з державного бюджету. Не за рахунок пенсійних внесків працюючих, а з держбюджету. Розмір такого внеску визначатиметься Кабінетом міністром України. Таким чином вдалось дещо розвантажити пенсійний фонд – повідомив Олександр Дехтярчук.

 Друге джерело перерахунків пенсій – збільшення розміру заробітної плати. Кожне підвищення мінімальної зарплати приводитиме до збільшення розміру відрахувань пенсійного фонду.

- І тепер жоден з політиків не зможе перед виборами маніпулювати підвищенням пенсій на кілька гривень. Схема прямого підвищення пенсії прив’язана до зарплати і прописана в законі, - наголосив депутат.

Збереження пенсійного фонду, на думку народного депутата, необхідне хоча б для того, щоб не кинути на призволяще людей, що пропрацювали і прожили життя. Окрім цього, з 2019 року має запрацювати накопичувальна страхова система. Тобто, ті хто отримують високі зарплати, але не в бюджетних установах, матимуть накопичувальне страхове забезпечення, відраховуватимуть кошти, що ще раз дозволить розвантажити пенсійний фонд.

- Також з 1 січня забудемо про 15% оподатковування пенсії працюючим пенсіонерам, - запевнив Дехтярчук.- Депутати уже звернулись до прем’єр-міністра, аби знайти можливість переглянути і несправедливість стосовно перерахунку пенсій. Проте реальних змін слід чекати не раніше липня 2018 року і то, якщо дозволить бюджет.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews