Рівнян запрошують продемонструвати свій письменницький талант

25.12.2017 23:55   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

У 2018 році, в рамках Фестивалю “Тост Fest” вперше відбудеться “Конкурс крилатої літератури”, метою якого є створення літературних творів українською мовою, що будуть актуальними для сучасних свят.

Головними завданнями проекту є:

— Створення збірки сучасних творів українською мовою орієнтованих на сферу організації свят, (присвяти, притчі, тости, байки, гуморески, вітання, віншування та ін.), що допоможуть ведучим, організаторам свят та пересічним українцям підняти якість святкових подій у словесному вимірі;

— Просування сучасних талановитих авторів;

— Поширення української мови у сфері організації дозвілля.

Сьогодні українці як ніколи потребують відновлення позицій української мови в усіх секторах суспільного життя, особливо це стосується сфери дозвілля. Корпоративні, приватні або державні свята мають велике значення для кожної людини, тому створення малих літературних творів, які допоможуть людям виражати свої почуття і емоції українською мовою є актуальним завданням для творчого середовища.

Унікальність проекту в тому, що твори подані на конкурс будуть безкоштовно розповсюджені в друкованому та електронному форматі, аби люди мали можливість використовувати їх під час сімейних і урочистих подій! Це перший літературний конкурс, що ставить перед авторами таку нестандартну задачу, адже святкова література вимагає від творця не тільки таланту, а і актуальності, лаконічності, простоти! Крилатими стануть лише ті твори, які будуть підхоплені народом і передаватимуться з рук в руки, з уст в уста!

Конкурс проводиться в наступних номінаціях:

— Твір для весілля

— Твір для сімейного свята

— Патріотичний твір

Організатори запрошують професіоналів і аматорів писати нові українські тости, притчі, присвяти, віншування, байки і подавати свої роботи на конкурсний відбір. Кращі твори будуть надруковані у збірці "Крилатої літератури", а переможці будуть нагороджені на сцені Фестивалю майстрів конферансу “Тост Fest” 28 лютого 2018 року у м. Київ.

Умови участі та бланк конкурсної заявки знайдете тут.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews