На Рівненщині з потеплінням оживились бурштинокопачі

Посадовці, лісівники та поліцейські вирішують, що з цим робити

09.04.2018 20:29   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

На Рівненському Поліссі з початком потепління знову оживають по ночах ліси. Бурштинокопачі, озброївшись відповідним інструментом, знову виходять на клондайки – «каландайку», як самі пишуть про це в мережах.

На фото, опублікованому старателями, за «роботою» десятки чоловіків. Цю тему піднімає Північ-інфо. У РДА констатують, що особливо активізувалися мисливці за коштовним камінням у Рокитнівському районі Рівненщини. У зв’язку з цим терміново зібрався  оперативний штаб, де посадовці, лісівники та поліцейські вирішують, що робити зі старателями та їхньою активністю.

null
Фото Північ-інфо

Поки що прийняли рішення, що керівникам лісових господарств потрібно і далі закопувати у лісах створені «старателями» водні канали. Поліція ж, у свою чергу, має посилити роботу оперативних груп, до яких залучити спецпідрозділи, а також шукати місця скупки бурштину та осіб причетних до нього.

null
Фото Північ-інфо

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews