Майже двісті п’ятдесят слідчих працюють в поліції Рівненської області (Фото)

01.07.2018 13:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

На Рівненщині в поліції працюють майже двісті п’ятдесят слідчих. На кожного із них у середньому припадає розслідування 176 кримінальних проваджень різної категорії тяжкості. 

Проте, свій перший розкритий злочин, перші особисто проведені слідчі дії, безсонні ночі, хвилювання і задоволення першим результатом роботи, коли кримінальне провадження скероване до суду - усе це слідчі пам’ятають до деталей.

У перспективу розкриття злочину, розслідування якого перше дісталося слідчому Березнівського відділення поліції, а нині начальнику слідчого відділу Сарненського ВП Василю Дячуку, сумнівалися навіть досвідчені колеги. В одному із сіл району сталася масова бійка за участі близько 30 осіб і один із її учасників отримав тяжку травму голови.

Аби знайти причетного до завданого умисного тяжкого тілесного ушкодження, молодому слідчому довелося докласти зусиль і часу, аби встановити всіх учасників інциденту, провести з кожним допит як одночасний, так і перехресний, впізнання, слідчі експерименти, ряд судово-медичних та інших експертиз. Однак, усе було немарно: в результаті Василь Дячук затримав зловмисника та повідомив про підозру, зібравши достатньо доказів, аби справу скерувати до суду, а обвинуваченого притягнути до відповідальності. Не були на першопочатковому етапі на посаді слідчого «легкими» і подальші розслідування — ножове поранення жителя району, умисне вбивство новонародженої дитини.

Свій перший розкритий злочин в деталях пам’ятає і Уляна Чучкевич, яка нині працює старшим слідчим відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП області. Пройшовши відповідне стажування із наставником у слідстві тоді ще Рівненського міського відділу, молода випускниця КНАВС у жовтні 2011 року заступила на службу у складі слідчо-оперативної групи одна. Виклик на подію, як і зажди притаманно для обласного центру, не заставив себе довго чекати. СОГ поїхала на загоряння двох автомобілів.

Ніхто не вірив у розкриття цього злочину. Утім, за відбитками пальців на пластиковій пляшці з-під пального особу палія вдалося встановити. Він зізнався, що викрав деякі речі із авто. Аби замести сліди, знайшов бензин у припаркованій поруч іномарці та підпалив його. Крім того, з’ясувалося, що його кримінальна стежка була ще дуже довгою. Скерувавши запити у рівненські ломбарди, вдалося встановити, що цей же зловмисник здав мобільний телефон, який викрав під час розбійного нападу на жінку, яка унаслідок його протиправних дій втратила зір. Також під час обшуку помешкання підозрюваного поліцейські знайшли ще й пістолет. Тож кримінальне провадження за чотирма статтями невдовзі молода слідча скерувала до суду, а зловмисника відправили за ґрати.

Свою поліцейську кар’єру Анастасія Міщук, яка нині працює старшим слідчим у Рівненському відділі поліції, починала із досить нескладного, на перший погляд, злочину. Та тоді, молодій випускниці вищого навчального закладу, це було надскладне завдання - розкрити крадіжку болгарки із незамкненого гаража рівнянина. Чоловік відлучився на кілька хвилин у власний будинок, і цим самим спокусив чоловіка із молодим товаришем здійснити крадіжку. Власник, помітивши зловмисників, які вже втікали, повідомив до поліції. Разом із правоохоронцями на автомобілі вони розшукали молодшого поплічника, а за його показами лейтенанту поліції вдалося викрити й головного крадія. І хоча чоловік не визнавав своєї вини та не повернув болгарки, кримінальне провадження Анастасія Міщук направила до суду. Нині ж старший слідчий слідчого відділу Рівненського відділу поліції упевнено розкриває злочин за злочином вже п’ять років. І хоч на початку служби працювати було дуже важко, тепер радіє, що має змогу допомагати людям.

А от заступник начальника слідчого відділу Рівненського району Вадим Артюхович починав свою службу, будучи поліцейським-водієм. Вже тоді, привізши слідчо-оперативну групу на місце події, він точно знав ким стане після завершення ВНЗ.

Коли взимку 2008 заступив на одне зі своїх перших чергувань у складі СОГ, вдалося розкрити крадіжку з магазину. Зараз капітан поліції згадує той час із посмішкою на обличчі, бо на місці події не було ніяких зачіпок і розуміючи, що попереду «глухар», було не до сміху. Та все таки молодший лейтенант рук не опускав, та обійшовши територію навколо магазину, знайшов викрадений продукт. З’ясувалося, що зловмисник по дорозі погубив крадене майно, відтак необачно привів за слідами поліцейських. Чоловік тоді зізнався у близько 15 крадіжках. Тож Вадим Артюхович зрозумів, що він – на правильному шляху і вже десять років розслідує злочини.

Маючи за плечима 20 років роботи в слідстві, Володимир Дідик, який вже четвертий рік продовжує працювати у слідчому управлінні, пам’ятає свій перший скерований до суду злочин, наче вчора. «Це ж як перше кохання», — сміється пенсіонер ОВС. Пригадує, що після двох років роботи помічником слідчого, у 1996 році йому доручили розслідувати першу справу. Як і годилося для першопочатківця – це була крадіжка. Чоловік проник на територію приватного підприємства та викрав бочку з карбітом. Втікаючи, потрапив у поле зору охоронця. За описом, який надав охоронник, правоохоронці вийшли на слід крадія, який вже мав кримінальне минуле. За місцем його проживання й вилучили крадену річ. Крокував Володимир Дідик упевнено від помічника слідчого, потім – слідчим, старшим слідчим та до начальника відділу з розслідування злочинів проти життя та здоров’я особи слідчого управління ГУНП в Рівненській області.  

За матеріалами відділу комунікації поліції Рівненської області.

null
Фото відділу комунікації поліції Рівненської області

 

null
Фото відділу комунікації поліції Рівненської області

 

null
Фото відділу комунікації поліції Рівненської області

 

null
Фото відділу комунікації поліції Рівненської області

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews