Як не потрапити в безвихідний лабіринт? - навчали в Рівному

Інформаційна акція з протидії торгівлі людьми відбулася на майдані Незалежності

02.08.2018 18:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Анна Лимич

Із нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми  30 липня у Рівному була проведена масштабна інформаційна акція “#протиДІЙ торгівлі людьми”. Її організувала Всеукраїнська коаліція громадських організацій з протидії торгівлі людьми спільно із суб’єктами Національного механізму взаємодії по всіх обласних центрах нашої держави.    

Для підвищення обізнаності населення щодо проблеми сучасного рабства інформаційна кампанія відбувалася у форматі квест-лабіринту. Цікаво, що вперше на Майдані Незалежності було споруджено лабіринт із великих картонних коробок, для чого організаторам дійства довелося чимало потрудитися. І мета була досягнута – людей, яких це зацікавило, зібралося багато, десятки з них погодилися пройти лабіринтом і відповідно – відповісти на запитання волонтерів з даної тематики.

null
 Фото Анни Лимич

Загалом, громадяни Рівненщини отримали інформаційні матеріали про проблему торгівлі людьми, ризики нелегального працевлаштування, правила безпечної міграційної поведінки; контакти організацій, що працюють у сфері протидії торгівлі людьми, в тому числі, про можливість звернення на номер „527” Національної гарячої лінії. Безперечно, консультація спеціалістів про можливість отримання допомоги від громади та держави у випадку потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, актуальна й доволі серйозна.

Організатор даної акції у Рівному  – громадська організація  «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» (голова Лариса Гунько) за підтримки департаменту соціального захисту населення Рівненської ОДА (начальник Олена Олешкевич і заступник Лариса Юхименко), відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП України в Рівненській області (працівник Роман Жданюк), а також представництва Міжнародної організації з міграції в Україні та Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

null
 Фото Анни Лимич

Окрім цього, громадські організації, волонтери, які працюють в регіонах у рамках проекту «Поширення національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми» за підтримки Координатором проектів ОБСЄ в Україні та уряду Канади, спільно з місцевими органами влади та самоврядування здійснюють заходи спрямовані на підвищення фахової спроможності та взаємодії між усіма суб’єктами щодо виявлення та надання комплексної допомоги потерпілим особам.

Відомо, що кожного року органами влади України ідентифікуються близько 200 громадян, які стали жертвами торгівлі людьми. За даними міжнародних організацій, ця цифра значно вища і сягає близько одної тисячі осіб.  Основне завдання проведення цієї всеукраїнської акції – докласти максимум зусиль не лише для ідентифікації тих осіб, які, на жаль, потрапили у скрутну ситуацію, але й проінформувати максимальну кількість людей про можливі ризики.

null
 Фото Анни Лимич

Важливо, що упродовж першого півріччя 2018 року поліцейські виявили майже 190 злочинів у сфері торгівлі людьми, зокрема викрито та затримано членів чотирнадцяти організованих злочинних груп. За результатами досудового розслідування установлено 156 осіб, яким надано статус потерпілих в кримінальних  провадженнях. Серед них – 91 жінка, 49 чоловіків, 9 неповнолітніх і 7 малолітніх дітей. Варто лише подякувати працівникам і організаторам такої роботи за розуміння важливості цієї справи у сучасних умовах життя людей. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews