Всесвітня організація охорони здоров'я визначила 10 основних загроз глобальному здоров'ю у 2018 році

31.08.2018 17:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Юліана Медічі

Всесвітня організація охорони здоров'я, продовжуючи боротьбу зі спалахами хвороб та іншими надзвичайними ситуаціями в усьому світі (НСУВС), визначила 10 основних загроз глобальному здоров'ю у 2018 році. Згадали і Україну.

1.Пандемічний грип.
Пандемія може призвести до мільйонів смертей і знищити понад 1% світового ВВП. За сто років, які минули, іспанський грип убив 100 мільйонів чоловік. Тепер у нас є кошти для виявлення і реагування на грип.

2.Військові конфлікти.
продовжують руйнувати системи охорони здоров'я в усьому світі - від Ємену до України, Південного Судану до Демократичної Республіки Конго. Воюючі сторони все частіше атакують медичні установи та працівників охорони здоров'я, а також життєво важливі інфраструктури.

3.Холера.
Хвороба, викликана холерними вібріонами процвітає по всьому світу. Щорічно в спільнотах, населених бідністю і конфліктами, гине близько 100 000 чоловік. У 2018 році ВООЗ підтримує кампанію щодо безпечності води, дотримання санітарії та гігієни.

4.Дифтерія.
Широке використання дифтерійної вакцини в рамках програм імунізації ліквідувало цю хворобу в більшості країн світу. Але дифтерія викликає загрозу в країнах, які страждають від значних прогалин в існуючих системах охорони здоров'я (Венесуела, Індонезія, Ємен, Бангладеш і Україна).

5.Малярія.
За оцінками ВООЗ протягом року реєструється понад 200 мільйонів випадків малярії в усьому світі, які призводять до 400 000 смертей. У Центрально-африканській Республіці і Південному Судані малярія вбиває більше людей, ніж війни.

6.Стихійні лиха.
Повені, урагани, землетруси та зсуви, можуть заподіяти велику кількость страждань і мати далекосяжні наслідки для здоров'я мільйонів людей. Засухи, що призводять до дефіциту продуктів харчування та недоїдання, часто пов'язані зі спалахами захворювань, в той час як теплові хвилі можуть викликати смертність, особливо серед літніх людей.

7.Менінгіт.
Вірулентний новий штам менінгіту циркулює в у 26 країнах Африки. Ризик великомасштабних епідемій небезпечно високий і за прогнозами можуть призвести до 34 мільйонів постраждалих.

8.Жовта лихоманка.
Кілька років тому жовта лихоманка була джерелом терору - знищенням популяцій і руйнуванням економіки. Кампанії масової вакцинації призвели до різкого зниження випадків в усьому світі, але на початку 2000-х років спостерігалося відродження гострого вірусного геморагічного захворювання в Африці та Америці, де 40 країн вважаються найбільш схильними до ризику.

9.Недоїдання.
45% смертей серед дітей у віці до 5 років пов'язані з недостатнім харчуванням. Для дітей, які недоїдають та мають ті чи інші медичні ускладнення, ВООЗ розробила спеціалізовані харчові набори.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews