На Рівненщині судитимуть трьох контрабандистів психотропних речовин в особливо великому розмірі

20.09.2018 09:03   Джерело: RvNews
Опубліковано : Марта Білик

За належного процесуального керівництва прокуратури Рівненської області слідчими СВ Управління Служби безпеки України в Рівненській області завершено  досудове розслідування стосовно 3 осіб, які налагодили канал контрабандного переміщення з Республіки Польща та Словацької Республіки в Україну псевдоефедриновмісних пігулок.

Зокрема, в березні 2018 року співробітники Управління Служби безпеки України в Рівненській області затримали одного із кур’єрів в пункті пропуску «Ужгород» під час спроби переміщення з-за кордону великої партії прекурсорів, а саме – 28 тисяч пігулок із вмістом псевдоефедрину, які останній приховав у автомобілі під сидіннями.

На підставі зібраних органом досудового розслідування та прокурором доказів встановлена причетність до незаконної контрабандної схеми 4 осіб (жителі Рівненської та Волинської областей).

Під час обшуку за місцем проживання фігурантів кримінального провадження правоохоронці також виявили та вилучили осколкову ручну гранату РГД-5.

Прокуратурою Рівненської області направлено до суду обвинувальний акт стосовно 3 обвинувачених у вчиненні кримінальних правопорушень, що передбачені ст. ст. 305,  311 та 263 КК України (контрабанда прекурсорів в особливо великих розмірах, незаконне придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів, за попередньою змовою групою осіб, незаконне поводження зі зброєю). Стосовно зловмисників судом обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою та домашнього арешту.

Довідково: за вчинення вказаних злочинів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews