Першу міжнародну зимову Школу з прав людини відкриють у Рівному

12.02.2019 20:07   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Міжнародна зимова Школа з прав людини - це інтенсивний тижневий навчальний курс. Працюватиме  на базі Рівненського інституту Київського університету права НАН України за адресою: Україна, м Рівне вул. Короленка. 

Урочисте відкриття 25 лютого 2019 року о 10.00  год. 

Під час інтенсивного курсу за тиждень міжнародні лектори піднімуть такі теми:

  • забезпечення і захисту прав людини в Україні та інших країнах;
  • міжнародних і європейських стандартів у сфері захисту прав людини, зокрема, Європейської конвенції про захист прав людини і основних свобод та практиці Європейського суду з прав людини;
  • системи правового захисту прав людини, включаючи міжнародні нормативно-правові акти ООН, законодавство України та інших країн;
  • захист прав людини омбудсменом;
  • стратегіям і тактикам захисту громадських інтересів;
  • ведення громадських кампаній і акцій солідарності;
  • новим тактикам захисту прав молоді;
  • забезпечення і захисту прав людини під час збройних конфліктів;
  • свободи слова та свободи інформації, діяльності засобів масової інформації, «мови ворожості» в мас-медіа, медіа грамотності і ін. 

Цільова ідея проведення - підвищення рівня знань в сфері захисту прав людини; встановлення наукових, ділових, гуманітарних і особистісних контактів між представниками молоді для залучення молодого покоління до довготривалої плідної співпраці в інтересах забезпечення і захисту прав людини в Україні та інших країнах.

Лектори Міжнародної зимової Школи з прав людини: Джозеф ЗІГЕЛЕ, Генеральний секретар Європейського Інституту Омбудсмена, заступник Омбудсмана (Австрія); Ніна КАРПАЧОВА, перший Омбудсмен України (1998-2012рр.), Віце-Президент Європейського інституту омбудсмена, Перший заступник Голови Союзу юристів України, професор кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства КУП НАНУ; Паата ХОТЕНАШВІЛІ, асоційований професор Батумського державного університету ім. Шота Руставелі (Грузія); Лука МЕЗЗЕТТІ, професор кафедри конституційного права, декан юридичного факультету Болонського університету (Італія); Ласло Чаба ПАП, Надзвичайний посол і Повноважний міністр, заступник глави місії Посольства Угорщини в Україні; Дмитро ТКАЧ, Надзвичайний та Повноважний посол України в Угорщині (1992 - 1997 рр.; 2004 – 2010 рр.), Словенії (1995-1998 рр.), доктор політичних наук, професор кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства КУП НАНУ та інші відомі науковці.  

Про Київський університет права НАН України. Університет є єдиним у нашій державі вищим навчальним закладом, підпорядкованим Національній академії наук України. Концепція діяльності побудована на інтеграції юридичної освіти і фундаментальних теоретичних досліджень у галузі права.. Ректор Київського університету права НАН України – Бошицький Юрій Ладиславович, кандидат юридичних наук, професор, заслужений юрист України. 

Акредитація ЗМІ: Якимчук Володимир Леонович, директор Рівненського інституту КУП НАНУ, тел. 067-454-48-37.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews