За шість днів рибоохоронний патруль Рівненщини зафіксував 15 правопорушень

13.02.2019 18:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

У період з 7 до 13 лютого Рівненський рибоохоронний патруль задокументував 15 правопорушень природоохоронного законодавства. Так, було складено 11 протоколів за порушення правил рибальства та чотири  - за порушення порядку збуту водних біоресурсів, інформує сайт управління державного агентства рибного господарства у Рівненській області.

Протягом шести днів  на порушників накладено 663 грн. штрафів. В ході проведених заходів інспектори вилучили понад 17 кг водних біоресурсів та 15 кг риби залишили порушникам на відповідне зберігання до рішення суду. До суду передано чотири  справи для притягнення порушників до відповідальності та сплати штрафів.

Для прикладу, восьмого лютого 2019 року під час здійснення контролю за незаконною реалізацією водних біоресурсів рейдовою групою було проведено  перевірку місцевих ринків м. Рівне. Так в результаті огляду ринку «Ювілейний»  було виявлено громадянина, що здійснював продаж понад 10 кг пеленгасу. На момент затримання у порушника був відсутній документ, який  підтверджував законність придбання та сертифікат якості зазначеного виду риби.  Згодом патрульні зафіксували аналогічне порушення  на ринку «Північний». Порушник реалізував близько 5 кг пеленгасу. За даними фактами було складено протоколи про адміністративне правопорушення.

Восьмого лютого 2019 року під час здійснення контролю за незаконною реалізацією водних біоресурсів рейдовою групою було проведено  перевірку місцевих ринків м. Рівне. Так в результаті огляду ринку «Ювілейний»  було виявлено громадянина, що здійснював продаж понад 10 кг пеленгасу. На момент затримання у порушника був відсутній документ, який  підтверджував законність придбання та сертифікат якості зазначеного виду риби.  Згодом патрульні зафіксували аналогічне порушення  на ринку «Північний». Порушник реалізував близько 5 кг пенгасу. За даними фактами було складено протоколи про адміністративне правопорушення.

Рівненський рибоохоронний патруль вкотре попереджає, що за незаконний продаж водних біоресурсів загрожує адмінвідповідальність, а також чималі штрафи. За даний вид порушення передбачено покарання у вигляді від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої, тобто рибним торговцям загрожує від 510 до 1700 грн. штрафних санкцій.

Якщо Ви стали свідком порушення Правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби просимо повідомляти на «гарячу лінію»: (093) 263-39-32.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews