«Знай наших»: на Рівненщині реалізують національно-патріотичний проект

07.03.2019 11:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Мультикнига про історичні події, графічні портрети видатних людей, а також історично-пошуковий табір. Завдяки цьому можна виховувати патріотизм у молоді.

Ці компоненти вдало поєднали представники ГО «Фонд молодіжних ініціатив Крила» з Рівненщини у проекті «Знай наших». Ініціативу подали на конкурс проектів національно-патріотичного виховання, що оголосило Міністерство молоді та спорту України. У результаті ГО стала переможцем та отримала фінансування від держави на реалізацію ініціативи.

Про це йшлося під час засідання обласного координаційного центру з національно-патріотичного виховання дітей та молоді. На ньому відбулася презентація результатів проекту.

null

Так, український музикант, фронтмен групи «Ot Vinta», художник, а також співорганізатор проекту Юрій Журавель розповів про інформаційний продукт, що вдалося реалізувати в рамках ініціативи.

«Зазвичай усі портрети українських діячів намальовані за часів НКВС. Я завжди задумувався, чи вони цікаві для дітей та молоді. Окрім того, у підручниках подані скупі та здебільшого нецікаві відомості про цих людей. Тому й виникла ідея інтерпретувати образи та історію в більш сучасній подачі», - каже Юрій Журавель.

Тож у рамках проекту виготовлено календар з графічними портретами відомих українців. Вийшла друком мультикнига «Знай наших». Тут зібрані цікаві ілюстровані розповіді про історичні події. Також передбачено виготовлення мобільного додатку, у якому корпоративні герої розповідатимуть цікаві історичні факти.

Окрім того, в рамках проекту функціонував історично-пошуковий табір «Повстанські ночі». Він присвячений 110-ій річниці з дня народження головнокомандувача УПА «Поліська січ» Тараса Бульби–Боровця.

«Наша ініціатива спрямована на виховання патріотизму через популяризацію історії та здорового способу життя», - розповів Юрій Ткачук, керівник ініціативи.

У рамках проекту понад півсотні учасників проводили дослідницько-пошукові роботи на території Корецького та Березнівського району. Встановлювали місця військових поховань, зокрема вояків УПА, військовополонених та мирного населення під час ІІ Світової війни та впорядковували їх могили. Також фіксували наслідки нацистських каральних операцій по знищенню населених пунктів Рівненщини.

null

Як зазначила заступник начальника управління молоді і спорту Рівненської ОДА Наталія Чигир, конкурс продовжується й учасники можуть подавати свої заявки. У разі перемоги вони отримають фінансування на реалізацію своєї ініціативи у 2020 році.

За матеріалами прес-служби ОДА Рівненської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews