Власноруч виготовляли маки пам’яті ветерани війни у Клеванському госпіталі що на Рівненщині

09.05.2019 22:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

До Дня пам’яті та примирення ветерани війни власноруч виготовили символічні квіти. Дехто з поранених хлопців не міг тримати ножиці, комусь важко було обвести кліше.

null
Фото - прес-служба РОДА

Втім, спільними зусиллями вдалося виготовити більше сотні маків. Їх автори виробів вчепили собі та поділилися із фахівцями медзакладу, а частину передали працівникам Рівненської ОДА. 

null
Фото - прес-служба РОДА

Учасники майстер-класу дізналися, що символізує мак. Цей символ пам’яті жертв війни вперше використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році.

null
 Фото - прес-служба РОДА

Дизайн розроблено за ініціативи Українського інституту національної пам'яті та Національної телекомпанії України. Автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін. 

«Червоний мак — символ пам'яті жертв Першої світової війни, а згодом — жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів, починаючи із 1914 року. Був уперше використаний Американським легіоном для вшанування пам'яті американських солдатів, що полягли під час Першої світової війни», - розповів співорганізатор акції, керівник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської ОДА Олександр Корольчук. 

null
 Фото - прес-служба РОДА

Джерело: http://www.rv.gov.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews