В Рокитному – поліській глибинці Рівненщини скоро розпочнеться академічне життя

29.07.2019 21:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Любомир Тлумак

За даними приймальних комісій вітчизняних вишів цього року абітурієнти найчастіше обирають право, філологію, менеджмент, комп’ютерні науки, медицину.

- Хочу звернути увагу вступників: наразі в багатьох електронних заявах встановлено статус «потребує уточнення». Це означає, що заяву прийнято до розгляду вишем, але вона потребує уточнення, оскільки є некоректні дані. Якщо у вступника виникають питання, яка саме інформація потребує уточнення, то йому треба звернутися до приймальної комісії відповідного навчального закладу. Її дані наведені в конкурсній пропозиції, – розповідає директор державного підприємства «Інфоресурс» Оксана Бєлік. – Нині вступники досить часто звертаються на «гарячу лінію» і повідомляють, що їхні батьки чи навіть бабусі з дідусями реєструють замість них електронні кабінети і подають заяви на бюджетну форму навчання на власний розсуд. Тож, будь ласка, спілкуйтеся між собою… У таких ситуаціях нерідко вже нічого не можна змінити, якщо таку заяву – на бюджет з виставленим пріоритетом зареєстрували у відповідному виші. Вступник уже не зможе скасувати і подати замість цих інші заяви, а отже – вступити до обраного ВНЗ.

Тим часом генеральний директор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров повідомив, що цього року вступна кампанія триває в штатному режимі, без системних проблем чи збоїв:

- У цілому нормально працюють усі системи, приймальні комісії закладів вищої освіти, Єдина державна електронна база з питань освіти.  

Правда, є якісь індивідуальні особливості, які виникають по ходу – бо країна в нас достатньо велика, людей і вишів теж багато. Тож може виникати якесь тертя… На даний час такі питання успішно вирішуються.

Ця вступна кампанія – особлива для Рівненської медичної академії. В такому статусі вона її проводить вдруге. Нагадаємо: 1 вересня 2018 року рішенням обласної ради на базі Рівненського, Костопільського і Рокитнівського медичних училищ було створено комунальний заклад вищої освіти – Рівненську медичну академію. Таке рішення було зумовлене необхідністю приведення у відповідність до Закону України «Про вищу освіту» назви вищих навчальних закладів, вимогою часу і дало можливість розширити перелік освітніх послуг, що має зумовити підвищення якості підготовки і кваліфікації фахівців медичної галузі та суттєво вплинути на розвиток науки в регіоні.

Тож ми вирішили завітати до найвіддаленішого структурного підрозділу Рівненської медичної академії – Рокитнівського медучилища. І першим там нас зустрів його директор Володимир Кравець. Уродженець сусідньої Житомирщини після закінчення Ленінградського санітарно-гігієнічного медінституту він працював в Орловської області. А з 1985 року живе і працює на Рівненщині, яка йому за цей час стала близькою і рідною. З 2006 року він викладач Рокитнівського медичного училища. А в травні 2016 року трудовий колектив обрав його на посаду директора.

null
Володимир Кравець. Фото з мережі Інтернет

 

- Реорганізація Рокитнівського медичного училища шляхом приєднання до Рівненської медичної академії проводиться з метою поліпшення якості освітніх послуг з підготовки фахівців за спеціальностями медичного спрямування, – розповідає Володимир Ростиславович. – Вона не передбачає зменшення чисельності працівників або студентів. Кількість місць за державним замовленням цього навчального року становить 50, на контрактну форму навчання – 100, що відповідає попереднім рокам.

У нашому навчальному закладі діють ліцензії на підготовку молодших спеціалістів до 2025 року. Тому, користуючись нагодою, хочу звернутися  до абітурієнтів та їх батьків і запевнити: ми гарантуємо підготовку спеціалістів і видачу відповідних дипломів всім, хто стане студентом у 2019 році. Тож просимо представників засобів масової інформації і жителів краю поширювати лише підтверджену інформацію, що  стосується даної ситуації.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews