На Рівненщині виділили 27 мільйонів гривень на засоби реабілітації людей з інвалідністю

25.10.2019 13:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця
Першочергово забезпечуються реабілітаційними засобами діти з інвалідністю, позачергово – постраждалі внаслідок антитерористичної операції, а також жінки після хірургічних втручань на молочній залозі. 

Засобами реабілітації забезпечують людей з інвалідністю, що проживають на Рівненщині. Таку допомогу від держави вони отримують безоплатно. З початку року понад 2,5 тисячі людей одержали вісім тисяч таких засобів.

«Першочергово забезпечуються реабілітаційними засобами діти з інвалідністю, позачергово – постраждалі внаслідок антитерористичної операції, а також жінки після хірургічних втручань на молочній залозі. До речі, останні дуже часто звертаються до органів соцзахисту задля отримання протезів. Навіть, здається, такі примітивні речі, як сходинки та сидіння у ванній, користуються великим попитом серед людей з інвалідністю. Адже вони дозволяють поліпшити гігієнічні процедури. Крісла колісні, палиці, милиці, ходунки – і це ще не весь перелік засобів, що отримують люди», - розповідає перша заступниця керівника обласного департаменту соцзахисту населення Анна Закусілова.

Загалом цього року в область надійшло понад 27,3 мільйони гривень. Їх спрямували на закупівлю протезно-ортопедичних виробів для верхніх та нижніх кінцівок, спеціальних засобів для самообслуговування, догляду, пересування, переміщення, меблів та оснащення тощо.

Втім, речі не лише роздають. За бажанням людини реабілітологи підприємств-виробників засобів детально інструктують людей, як ними користуватися.

«Особливо такої роз’яснювальної допомоги потребують ті, хто проживає у сільській місцевості», - каже Анна Закусілова.

Аби отримати технічні засоби реабілітації, необхідно звернутися до місцевого органу соціального захисту населення.

Перелік основних документів, що необхідно подати: заява, паспорт, довідка МСЕК про групу інвалідності, індивідуальна програма реабілітації, копія ідентифікаційного коду.

За матеріалами прес-служби РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews