Жителям Рівненщини розповіли про грип

28.01.2020 21:32   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Не панікувати, а дотримуватися правил особистої гігієни, вакцинуватися та вчасно йти до лікаря. Із такими порадами до жителів Рівненщини звернулися посадовці під час брифінгу в ОДА щодо стану епідеміологічної ситуації.

На сьогодні в області, як і загалом по Україні, відсутні випадки захворювання, викликані  коронавірусом 2019-nCoV, розповів перший заступник голови ОДА Сергій Подолін. Щоб уникнути його занесення в Україну, в аеропорту «Бориспіль» проводять температурний скринінг пасажирів на прямих авіарейсах з Китаю.

Разом з тим, на Рівненщині спостерігається сезонний ріст захворювання. На сьогодні,  на грип та ГРВІ в області захворіло 7,8 тисяч жителів, 70% відсотків з них – діти.

Від ускладнень грипу в області зареєстрований один летальний випадок. Чоловік пізно звернувся  до лікарів, коли пошкодження легеневої тканини були майже тотальні. На сьогодні  з важким перебігом грипу у відділеннях анестезіології та інтенсивної терапії перебувають троє хворих. Жоден з них не був щеплений проти грипу.

Як розповів начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Юрій Осіпчук, епідемпоріг перевищений в Дубенський, Зарічненському, Костопільський, Корецькому, Острозькому, Радивилівському районах  та Вараші. Карантин запровадили у 54 школах та одному дитсадку Рівненщини, рішення про призупинення навчання приймається місцевою владою.  

«Усі лікувальні заклади області готові до прийому хворих, а також до зростання кількості захворілих. В лікарнях є необхідне обладнання, аптеки забезпечені ліками та вакцинами», - запевнив Сергій Подолін.

Дотримання правил особистої гігієни, обережність та вакцинація допоможуть уникнути ГРВІ та грипу.

«Людям достатньо дотримуватися простих правил особистої гігієни – мити руки, провітрювати приміщення, уникати скупчень у громадських місцях.  При симптомах, схожих на грип чи ГРВІ, потрібно мінімізувати контакти з іншими людьми й невідкладно звернутися до медичного закладу», - зазначив в.о. директора Рівненського обласного лабораторного центру Роман Сафонов.

Разом з тим, найкращий засіб захистити себе та дітей – це зробити вакцинацію проти грипу. І сьогодні це зробити ще не пізно, наголосив завідувач відділу інфекційних хвороб та організації епідеміологічних досліджень Віктор Мороз.

Як запобігти ГРВІ та грипу?

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews