У Рівненській ОДА презентували мобільний застосунок «ДІЯ»

12.02.2020 20:11   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Заступник голови ОДА Ігор Тимошенко під час щотижневого брифінгу розповів про нову ініціативу – мобільний застосунок «ДІЯ».

«Це перші кроки реалізації спільної програми Президента України та Уряду «Держава в смартфоні». Вона передбачає цифрову трансформацію послуг. «ДІЯ» – це онлайн-сервіс державних послуг, над яким працює Міністерство цифрової трансформації України. Головним його завданням – повністю зробити публічні послуги доступними для громадян та бізнесу. ЦНАПи стануть центрами «ДІЇ», буде  організовано портал допомоги малому та середньому бізнесу, а також освітній портал», - зазначив Ігор Тимошенко.

Серед найближчих планів додатку цифровізувати:

  • січень 2020 року – водійське посвідчення, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу;
  • лютий 2020 року – поліс страхування для авто, студентський квиток, паспорт громадянина України, закордонний паспорт;
  • березень 2020 року – штрафи за авто, податковий номер, дані з державних реєстрів.

На даний час до додатку Дія вже підключені Приватбанк та система BankID Національного банку України, до якої входить 12 банків.

Зараз вже можна користуватися цифровим посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію транспорту. Документи доступні через мобільний застосунок.

«Першими елементами «Держави в смартфоні» стало запровадження онлайн-сервісів державних послуг для водіїв. Цифрові документи мають таку ж юридичну силу, що й фізичне посвідчення. Їх можна пред’являти у якості документа, що засвідчує особу, на внутрішніх залізничних та авіарейсах. Щоб мобільний додаток активувати, необхідно їх завантажити у App Store та Market. Ідентифікація користувачів відбувається через Приватбанк», - поділився споживацьким відгуком про роботу «ДІЇ» начальник інфраструктури та промисловості Рівненської ОДА Федір Мисюра.

Окрім того, посадовець наголосив, що водії можуть виправити дані про себе у реєстрах, якщо є така потреба, і отримати електронні версії документів у застосунку «ДІЯ». Для цього необхідно звернутися до регіонального сервісного центру МВС в Рівненській області.

Прес-служба РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews