У селі на Рівненщині коронавірус поширився із церкви, - заступник голови РОДА Сергій Подолін

06.05.2020 08:14   Джерело: rayon.in.ua
Опубліковано : Новини Рівненщини

На Рівненщині у селі Зоря Рівненського району коронавірус поширився із церкви.

Пише https://rayon.in.ua

Про це під час брифінгу 5 травня повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

«Після вчорашнього брифінгу телефонували активні громадяни з Зорі і було зауваження, чому ми не називаємо причину інфікування людей у селі. Там наразі понад 60 хворих на коронавірус. Дійсно, це є церква. Там люди відвідували велелюдні богослужіння. Ті, хто був на заходах у храмі, почали масово хворіти», – зазначив Подолін.

Нагадаємо, наразі у Зорі 62 випадки інфікування COVID-19. Перший випадок інфікування коронавірусом у селі діагностували ще 14 квітня. Протягом двох тижнів після цього стало відомо про ще чотири поодинокі випадки (два – 17 квітня та три – 23 квітня).

Масово хворих у Зорі почали виявляти 25 квітня, за два тижні після Вербної неділі, тоді стало відомо про 18 хворих за один день. Ще одне чисельне інфікування селян виявили 2 травня, тоді вірусну інфекцію діагностували у 12 жителі села.

З 28 квітня, через спалах хвороби, тут діє особливий режим в’їзду та виїзду з населеного пункту. У селі облаштували три карантинні пости, перекривши десять інших доріг. На роботу жителів Зорі пропускають тільки на спецтранспорті та за списками. Встановили також обмеження на пересування: жителям заборонено перебувати на вулиці з 20:00 до 8:00.

Тривалий час причину масового поширення інфекція у Зорі офіційно не називали. Натомість кілька місцевих жителів звернулися у редакцію виданням Район.Медицина і розповіли, що під час карантину священник та кілька хористів Свято-Михайлівського храму УПЦ МП відвідали Почаївську лавру, незадовго по томі стали хворіти люди в селі.

Настоятель храму, отець Валерій, цю інформацію заперечив. Також місцеві жителі повідомили, що на Великдень у місцевому храмі УПЦ МП відбулася святкова служба за участі чотирьох хорів і серед інфікованих зорянців є чимало саме хористів. Ще наша редакція отримала і опублікувала скріншоти з розкладом служб на 2-3 травня і закликом їх відвідати. Тоді в селі уже було чимало хворих і діяли обмеження пересування. Після розголосу у медіа, оголошення зі соцмереж видалили.

За матеріалами https://rayon.in.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: rayon.in.ua