Рівненщина долучається до державного проєкту «Україна – чемпіон!»

07.05.2020 17:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Рівненщина долучається до державного проєкту «Україна – чемпіон!». Він спрямований на створення в кожній області об’єктів спортивної інфраструктури, присвячених видатним спортсменам з цього регіону.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль закликав жителів області долучатися до проєкту:

«Наразі на Рівненщині будуються вісім спортивних об’єктів. Давайте разом визначимо тих відомих спортсменів з Рівненщини, імена яких прикрасять фасади споруд. Давайте разом створювати нову спортивну історію нашого краю».

Загалом на Рівненщині є 3390 спортивних споруд.

Також керівник області звернувся до місцевого бізнесу. Він запропонував долучатися їм до реконструкції або ж будівництва у якості спонсорів. А потому інтегрувати назву свого підприємства у назву спортивного об’єкту області.

Як повідомляють в управлінні молоді і спорту Рівненської ОДА, рівненські спортсмени, у тому числі з інвалідністю, у складі національної збірної показують високі результати на міжнародних змаганнях. Таким чином, вони прославляють Україну, у тому числі і Рівненщину, на світовому рівні.

Разом з тим, досягнення наших спортсменів відзначають і на рівні держави. Нагадаємо, зовсім нещодавно Президент України призначив чотирьом спортсменам рівненського центру «Інваспорт», а також трьом їх тренерам стипендії. По 7 тисяч гривень на місяць протягом року одержуватимуть чемпіони Європи з дзюдо Давид Хорава та Катерина Шепелюк, чемпіон Європи з параканое Микола Синюк та бронзовий призер чемпіонату світу з легкої атлетики, метальник спису Роман Новак.

Також, стипендію отримуватимуть тренери спортсменів. Так, наставник Синюка – Леонід Камлочук одержав стипендію 7 тисяч гривень, а тренери Новака – Вадим Полюхович та Микола Трофимчук – по 3,5 тисячі гривень.

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews