У Віктора Шакирзяна найвищий рейтинг серед кандидатів на посаду міського голови Рівного

11.09.2020 08:00   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

Соціолог із Рівного Роман Микитюк оприлюднив результати соціологічного дослідження, яке провели в обласному центрі. Роман Микитюк — визнаний експерт у сфері соціологічних досліджень, його передвиборчі прогнози відзначаються точністю. Соціолог має досвід співробітництва з всеукраїнськими соціологічними структурами з хорошою репутацією, зокрема з групою «Рейтинг» та TNS.

Результати соціологічного дослідження демонструють, що найбільше учасників опитування на посаді мера бачать Віктора Шакирзяна. Якби вибори міського голови Рівного (Рівненської ОТГ) відбулися найближчим часом, то за Віктора Шакирзяна свої голоси віддали б 24,8% респондентів. У порівнянні з даними опитування, що проводилося минулого місяця, прихильність жителів Рівного до Віктора Шакирзяна зростає. Друге місце зі значним відривом у понад 13% у рейтингу електоральних симпатій посідає Святослав Євтушенко. Далі у рейтингу розташувалися Віталій Коваль (8,1%), Галина Кульчинська (7,7%) та Юрій Вознюк (6,9%).

Якщо ж аналізувати партійні вподобання виборців Рівного, то якби волевиявлення відбувалося найближчої неділі, найбільше голосів отримала б партія «Слуга народу». Її б підтримали 17,5% виборців. Другою з незначним відставанням меншим, ніж у 1%, опинилася партія «Рівне Разом», лідером якої є Віктор Шакирзян. За неї готові проголосувати 16,9% мешканців Рівного.

Щодо інших партій, то рейтинг політичних уподобань сформувався наступним чином. “Європейська солідарність” здобула б 11,8%, ВО “Батьківщина” - 9,1%, ВО “Свобода” - 5,9%, “За майбутнє” – 5,5%, Народний Рух України – 5,1%. Залишається шанс потрапити до міської ради і у партії “Сила і честь”, їй симпатизує 4,5% опитаних.

Найменше жителів Рівного погодилися б віддати голоси за партії «Голос», «ОПЗЖ», «Перемога Пальчевського», Радикальну партію Олега Ляшка, Партія Шарія та Громадський контроль. Як свідчать результати соціологічного дослідження, ці партії виборчий бар’єр не долають.

Опитування протягом 4-6 вересня провела соціологічна група «Вибір», у ньому взяли участь 500 респондентів. Учасники соціологічного дослідження мешкають у Рівному та Квасилові. Людей опитували завдяки методу особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Похибка репрезентативності становить не більше 4,4%.

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews