У Рівному озвучили кроки вирішення проблеми жителів ОСББ

03.11.2020 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Рівненській  ОДА відбувся онлайн брифінг щодо врегулювання ситуації з електропостачанням до ОСББ «Ріверсайд», що знаходиться у Рівному.

Нагадаємо, мешканцям будинку неодноразово відключають електроенергію через борги замовника будівництва – підприємства «Хліб-Пром» перед ТОВ «Рівненська обласна енергопостачальна компанія». Аби вплинути на ситуацію, Рівненська ОДА вже вкотре ініціює вирішення цього питання на користь мешканців багатоквартирного житлового будинку.

Як повідомила заступниця голови ОДА Людмила Шатковська, на нараді у травні були запропоновані варіанти врегулювання ситуації: «На жаль, за півроку не було жодних кроків як зі сторони ОСББ, так і від «Хліб-Прому». Після чого і відбулось повторне відключення від світла. Сьогодні ми знову зібрали причетних і разом склали протокол подальших дій».

Заступник директора департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності Рівненської ОДА Валерій Гуз озвучив кроки вирішення проблеми:

  1. ПрАТ «Рівнеобленерго» (далі - ПрАТ РОЕ) ініціює розірвання договору та додаткових угод про нестандартне приєднання з ТОВ «Хліб-Пром»;
  2. ОСББ «Ріверсайд» подає заяву ПрАТ РОЕ на приєднання до електричних мереж енергорозподільчої організації; компанія видає технічні умови та договір на приєднання до мереж;
  3. ОСББ готує проектно-кошторисну документацію, після чого енергорозподільча компанія нараховує плату за приєднання до мереж. ОСББ оплачує рахунки та забезпечує роботи із приєднання;
  4. ОСББ подає заяву на приєднання до договору на розподіл електроенергії при умові розірвання договору з ТОВ «Хліб-Пром»;
  5. ТОВ «Рівненська обласна енергопостачальна компанія» (далі - ТОВ РОЕК) направляє листа ТОВ «Хліб-Пром» щодо розірвання договору на постачання електроенергії та укладає договір переводу боргу;
  6. ТОВ РОЕК укладає договір на реструктуризацію заборгованості ОСББ «Ріверсайд» перед ТОВ РОЕК терміном на 6 місяців.

Таку позицію керівництво ОСББ має донести до своїх співвласників.

На сьогодні ПрАТ «Рівнеобленерго» вже ініційовано розірвання договору на приєднання із попереднім замовником ТОВ «Хліб-Пром» та розпочато співпрацю із новим – ОСББ «Ріверсайд». У разі успішного виконання усіх викладених кроків, із 1 січня буде укладений договір на розподіл електроенергії, відзначив комерційний директор ПрАТ «Рівнеобленерго» Андрій Ахромкін.

За словами директора ТОВ «РОЕК» Сергія Безсмертного, протягом двох днів кампанія направить лист до ТОВ «Хліб-Пром» щодо розірвання договору про постачання електроенергії та акт взаєморозрахунків.

Також, як повідомила Людмила Шатковська, Рівненська ОДА звернулася до прокуратури та Нацполіції щодо дій ТОВ «Хліб-Пром».

За матеріалами РОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews