У Рівному реабілітацію дітей з інвалідністю проводять за новим принципом

14.01.2021 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Забезпечення заходами з реабілітації дітей з інвалідністю різних нозологій здійснюється за принципом «Гроші ходять за людиною», що дає можливість підвищити якість надання реабілітаційних послуг та забезпечить їх адресність і прозорість.

Протягом 2020 року 33 дитини з інвалідністю відповідно до укладених між УПСЗН, батьками дитини та реабілітаційною установою тристоронніх договорів отримали послуги комплексної реабілітації в реабілітаційних установах, перелік яких сформовано Фондом соціального захисту інвалідів та розміщено на web-сайтах Фонду та Міністерства соціальної політики України. Загальна сума використаних коштів становить 643,4 тисяч гривень.

Вартість реабілітаційних заходів для кожної дитини визначається реабілітаційною установою відповідно до індивідуальної програми реабілітації, в якій зазначаються обсяг і строки проведення таких заходів. Реабілітаційні заходи призначаються індивідуально, залежно від потреб дитини.

Вартість реабілітаційних заходів не може перевищувати граничної вартості, встановленої для однієї дитини, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження

I та II ступеня – 16 тисяч гривень, III ступеня – 25 тисяч гривень.

«На жаль, у зв’язку з обмеженим фінансуванням, немає можливості забезпечити послугами реабілітації усіх бажаючих дітей з інвалідністю. Висловлюємо сподівання, що в наступному 2021 році на ці цілі будуть передбачені кошти державного бюджету в достатній кількості, що дасть можливість забезпечити всіх потребуючих дітей з інвалідністю реабілітаційними послугами відповідно до запровадженого механізму», - зазначає головний спеціаліст відділу соціально-побутового обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці Тетяна Сорочук.

За додатковою інформацією звертайтесь до управління за номерами телефонів: 0978148454, 266780

або шукайте її на сайті управління

rivnesoc.qov.ua.

Тетяна Сорочук,

головний спеціаліст відділу соціально-побутового обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews