Ціни ростуть: що рівнянам "влетить в копієчку", а що навпаки допоможе зекономити

15.11.2021 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Індекс споживчих цін у жовтні 2021р. порівняно з попереднім місяцем по області становив 101%, по Україні – 100,9%.

На споживчому ринку області у жовтні 2021р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,2%. Найбільше подорожчали овочі (на 9,9%). На 3,7–0,1% зросли ціни на м’ясо птиці, яловичину, масло, кондитерські вироби з борошна, сири, хліб, яйця, продукти переробки зернових, сало, свинину, молоко, кисломолочну продукцію, рибу та продукти з риби, макаронні вироби, шоколад, кондитерські вироби з цукру, сметану, маргарин та інші рослинні жири, рис, безалкогольні напої, олію соняшникову. Водночас на 10,9–5,3% подешевшали фрукти та цукор.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 0,6%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1%, алкогольних напоїв – на 0,2%.

Одяг і взуття подорожчали на 2,1%, зокрема, взуття – на 3,7%, одяг – на 1%.

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,5% відбулося за рахунок здешевлення електроенергії на 7,4%. Разом з тим відбулося підвищення цін на утримання та ремонт житла на 0,9%.

Ціни на транспорт зросли на 1,1% насамперед за рахунок подорожчання палива та мастил на 3,7%, проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті – на 1,3%. Водночас на 3,3% подешевшав проїзд у залізничному пасажирському транспорті.

У сфері зв’язку ціни зросли на 1,6%, що пов’язано з подорожчанням поштових послуг на 16,7% та місцевого телефонного зв’язку – на 13,1%.

Пресслужба ГУ статистики Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews