Рівненські пенсіонери можуть використати тисячу Зеленського на ліки

25.01.2022 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Відучора українці можуть купувати ліки за програмою єПідтримка.  Така послуга доступна людям від 60 років. Саме ця вікова категорія населення є групою ризику та має супутні хронічні захворювання, які потребують придбання додаткових медикаментів.

За «ковідну» тисячу в аптеках можна купувати ліки за рецептом лікаря чи без нього.

«Під час платежу вік людини перевірятиме банк. Коли саме оформлена картка— не важливо.  Головне, щоб на момент купівлі ліків людині вже виповнилося 60 років, а також щоб вона мала повний курс вакцинації та «зелений» COVID-сертифікат у Дії, - пояснила заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило. - За кошти програми можна буде купити виключно ліки, а не дієтичні добавки, косметичні засоби чи медичні прилади (наприклад, апарати для вимірювання тиску, інгалятори)».

Більше про проєкт єПідтримка можна дізнатися за посиланням.

Наразі ж розробляється механізм, який дозволить скористатися програмою єПідтримка людям, які не мають смартфонів. 

Проєкт реалізують Міністерство економіки України, Міністерство культури та інформаційної політики України, Національний банк України та Кабінет Міністрів України. Команда Міністерства цифрової трансформації України розробляє технічну частину в застосунку Дія.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews