Рівнянам: який розмір єдиного соціального внеску повинен сплатити підприємець

22.02.2022 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Відповідно до Закону України від 02 грудня 2021 року № 1928 «Про Державний бюджет України на 2022 рік» з 01 січня 2022 року розмір мінімальної заробітної плати становить 6500 гривень.

Зміна розміру мінімальної заробітної плати вплинула на основні показники для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ), встановлені на 2022 рік.
Так:

  • розмір мінімального страхового внеску (ЄСВ) в місяць з зарплати працівників та доходів ФОП (за себе), самозайнятих осіб та членів фермерського господарства – 1430 грн)
  • максимальна величина бази нарахування ЄСВ в місяць – 97500 грн
  • максимальний розмір нарахованого ЄСВ в місяць – 21450 грн

Тож, для всіх фізосіб-підприємців незалежно від обраної системи оподаткування мінімальний страховий внесок становить 1430 грн.

Довідково:  мінімальний страховий внесок – сума єдиного внеску, що визначається розрахунково як добуток мінімального розміру заробітної плати на розмір внеску, встановлений законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та підлягає сплаті щомісяця. 

Пресслужба ГУ ДПС Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews