Переселенці знаходять роботу в комунальних закладах Рівного

12.04.2022 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Внутрішньо переміщені особи, які вирішили залишитися на тривалий час у Рівненській громаді, активно шукають роботу.

Так, управління економіки Рівного розробило спеціальну Гугл форму, яку потрібно заповнити, якщо компанія має вакансії та бажання запропонувати їх тимчасово переміщеним особам,

https://cutt.ly/oSpIInV

Примітно, що звертаються у пошуках роботи ВПО і до комунальних закладів. Наприклад, виявила бажання працювати вихователем у дитячому садочку Рівного одна з переселенок (на роботу поки не взяли, але є залишена заява).

9 лікарів та 1 сестра медична, що вимушені були переміститись до Рівного через активні бойові дії у їхньому регіоні, офіційно працевлаштовані у медичній галузі Рівненської міської ради.

Це медики з Києва, Сєвєродонецька, Чернігова, Сумах, Запорізькій області, а сьогодні надають медичні послуги в стаціонарних закладах охорони здоров’я Рівненської міської ради на посадах лікаря-хірурга серцево-судинного, офтальмолога, рентгенолога, лікаря-ультразвукової діагностики, лікарів-інтернів та сестри медичної травматологічного кабінету.
 
Найбільше з них знайшли роботу у Центральній міській лікарні, по одному спеціалісту офіційно працевлаштовано на лікарські посади в КНП «Міська Лікарня 2» та Пологовий будинок Рівненської міської ради.
 
У КНП "Міська дитяча лікарня" Рівненської міської ради залучено два дитячих вузькопрофільних лікаря-спеціаліста, що вимушено переїхали до нас з Києва. Окрім того, на лікарську посаду прийнято молодого фахівця з відповідною освітою і в Управління охорони здоров‘я виконавчого комітету Рівненської міської ради.

Знаходять роботу внутрішньо переміщені особи і в закладах побутового обслуговування населення. Так, до прикладу, у станції техобслуговування працевлаштували п’ятьох вимушених переселенців. Здебільшого, це працівники вузьких спеціальностей, яких досі бракувало. З поширеними професіями — ситуація складніша.

- Ми спілкувалися із керівниками великих торгових підприємств щодо працевлаштування ВПО, - розповів начальник управління торгівлі та громадського харчування населення Ігор Остапенко. - Вони знають усю інформацію і хочуть допомогти з роботою тим, хто цього потребує. Та справа у тому, що вакансій не так багато. В сучасних обставинах дещо зменшилися обсяги, тож на підприємства “переміщають” вже влаштованих працівників, аби забезпечити їх роботою і дати можливість заробляти на життя.

Нагадаємо, держава виплачуватиме роботодавцям, які беруть на роботу переселенців з постраждалих регіонів, по 6500 грн за кожного працевлаштованого. Ці кошти роботодавці витрачатимуть на оплату праці таких працівників.

Програма діятиме під час воєнного стану та ще 30 днів після його завершення.

Пресслужба Рівненської міськради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews