Верховна Рада України продовжує ухвалювати важливі рішення

25.04.2022 12:36   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
В Україні продовжили дію воєнного стану ще на 30 днів та збільшили Резервний Фонд Держбюджету на 200 млн грн з метою підвищення обороноздатності країни.
 
Про це повідомив народний депутат України, член антикорупційного Комітету ВР Роман Іванісов:
 
«Вцілому прийняли 11 законопроектів. Насамперед, продовжили дію воєнного стану ще на 30 днів та збільшили Резервний Фонд Держбюджету на 200 млн грн з метою підвищення обороноздатності країни.
Також впорядкували питання захисту прав і свобод мирного населення на тимчасово окупованих територіях України (№7270).
 
Законопроектом № 7275 «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття в період воєнного стану» запровадили обов’язкові виплати та спростили надання статусу безробітного.
 
А ще - звільнили від оподаткування винагороду за добровільно передану ЗСУ придатну для застосування бойову техніку держави-агресора (№7278).
 
Стоп-радянщина: понад 1300 актів, що ми успадкували з часів УРСР, визнано недійсними на території нашоі країни (№4284).
 
Також законопроектом №7194 віднині дозволено конфіскацію майна за рішенням суду тих осіб, які підтримують російську агресію.
 
У першому читанні ухвалено наступні проекти Законів:
№7269 - Про функціонування місцевого самоврядування у період дії воєнного стану: спрощено управління та збільшено повноваження голів громад.
 
№7282 - Про першочергові заходи реформування сфери містобудівної діяльності: з‘являється новий термін «Програма комплексного відновлення населеного пункту», що дозволить якісно відновити постраждалі під час війни населені пункти;
 
№7264 - Про безперебійне виробництво та постачання сільськогосподарської продукції під час воєнного стану: зменшується бюрократичне навантаження на аграріїв;
 
№7249 - Про особливості визначення рентної плати за видобування газу природного на період дії воєнного, надзвичайного стану: підтримка вітчизняних газовидобувних компаній;
 
№7289 - Про регулювання земельних відносин в умовах воєнного стану: спрощується надання в користування земельних ділянок для потреб національної економіки, аграрного сектору та громадян України на час воєнного стану.
 
№7255 - Про повноваження суб’єктів забезпечення цивільного захисту та імплементації норм міжнародного гуманітарного права у сфері цивільного захисту: посилюється цивільний захист населення від воєнної загрози;
 
№7280 - Про особливості застосування законодавства у сфері запобігання корупції в умовах воєнного стану: законопроект нашого антикорупційного комітету, звільняємо від обов’язкового декларування подарунки і пожертви, передані на користь ЗСУ.
 
Дякую військовим, які сьогодні «чистили» небо для українців і вразили аж чотири цілі!"


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews