Рівненська область співпрацює з міжнародними проєктами

18.08.2022 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Обласна влада продовжує співпрацювати з міжнародними фондами та проєктами. Так, сьогодні начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль зустрівся з командою Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Експерти перебувають в області з моніторинговим візитом.

Річ у тім, що нещодавно Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» оголосив партнерство з 10 громадами Рівненської області. А це можливість підсилити їх спроможність, у тому числі в економічному плані.

Нагадаємо, Проєкт USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА») сприяє Уряду України у впровадженні децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги.

«Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) розглядає децентралізацію як надзвичайно важливу реформу для покращення добробуту людей на місцях навіть у ці складні часи. Ми підтримували реформу від самого її початку і надалі працюватимемо з нашими партнерами для забезпечення сталості реформи. Нещодавно, через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА», ми розширили нашу підтримку на 10 громад Рівненської області, які отримають як допомогу для реагування на надзвичайні ситуації, так і довгострокову допомогу для впровадження розвиткових проєктів», - прокоментував Марат Кюрчевський, керівник програм з розвитку місцевого самоврядування і децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Власне, під час зустрічі обговорили ініціативи, які реалізовуватимуться у цих громадах за підтримки Проєкту та їхній вплив на розвиток регіону.

«Однією з особливостей Рівненщини як тилової області є можливість подальшого розвитку у сфері реабілітації наших захисників. Адже потенціал тут значний. Також є напрацювання щодо покращення безпекової ситуації в громадах. Зокрема, йдеться про добровільні пожежні дружини, які першими виїжджають на загорання торфовищ, лісу, а також поліцейських офіцерів громад. Крім того, ми працюємо над інтеграцією переселенців у життя громад області. Ці напрями є перспективними для області, тож ми зацікавлені у співпраці щодо даних питань», - підсумував начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Тим часом проєкт зосереджує роботу на декількох напрямах, які допоможуть підсилити спроможність. 

«Після початку повномасштабної війни Проєкт «USAID «ГОВЕРЛА» гнучко зреагував на проблеми, з якими зіткнулися громади. Ми зосередили роботу на декількох напрямках, пов’язаними зі спроможностями громад щодо реагування на надзвичайні ситуації та економічного розвитку навіть у цей складний час. До кожної партнерської громади ми підходимо з “tailor made” підходом для визначення потреб конкретного органу місцевого самоврядування. Просторове планування громад є важливим аспектом післявоєнної відбудови. І вже сьогодні ми працюємо з громадами Рівненщини для розробки комплексних планів просторового розвитку. Також допомагаємо громадам зі стратегічним плануванням. Ми готові підтримувати органи місцевого самоврядування і у розробці стратегій, де їх немає, і в оновленні наявних, де це потрібно. Ще одним важливим напрямом роботи Проєкту є розвиток міжмуніципального співробітницва між громадами. Це дозволяє підтримувати не тільки наші партнерські громади, а й ті, які долучені до проєктів співробітництва. Зазвичай міжмуніципальне співробітництво покриває один із двох аспектів – економіка, або надання соціальних послуг для громадян. Відповідно до цього підходу, ми допомагатимемо громадам Рівненщини шукати можливості співпраці», - зазначила Наталія Гнидюк, заступниця Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews