Сьогодні рівненські школярі за парти не сядуть: чи буде навчання у Рівному очним

01.09.2022 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

1 вересня, у Рівненській громаді розпочинається навчальний рік. Поки що - в онлайн режимі. Але, як тільки ремонти в укриттях закладів освіти будуть завершені, учні зможуть сісти за парти.

Як розповів начальник управління освіти Рівного Богдан Турович, навчальний рік в громаді розпочнуть майже 32 з половиною тисячі школярів, серед яких майже пів тисячі - це дітки з регіонів, де тривають активні бойові дії або перебувають в окупації. Вперше до школи цьогоріч піде три тисячі шість першокласників, із них 36 - дітки-ВПО.

- Навчальний рік у школах міста розпочнеться в онлайн-режимі, а по мірі готовності укриттів у навчальних закладах - відновлюємо очне навчання для тих діток, чиї батьки вирішили, що готові відпустити школярів за парти. Хочу наголосити: батьки можуть самостійно обрати, як саме навчатиметься дитина - очно, тобто безпосередньо в школі, або ж дистанційно, тобто онлайн. Ніхто ні до чого не зобов’язує! Тому прошу припинити взаємні звинувачення у будь-яку сторону! - відзначив міський голова Рівного Олександр Третяк.

Дитячі садки також готуються приймати вихованців та завершують ремонти в укриттях, відзначила заступниця міського голови Рівного Марина Кузмічова. За її словами, зважаючи на менші розміри укриттів, пріоритет для навчання у дитячих садочках віддаватимуть саме діткам старших груп, яким потрібно підготуватися до школи.

Так само готуються приймати учнів і музичні школи, ПДМ, спортивні та художня школа Рівного. Усі заклади продовжують облаштування укриттів, аби захистити діток під час повітряної тривоги.

Пресслужба Рівнеради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews