Другий ранок поспіль у Рівному почнеться з прощання: загинув ще один наш захисник

15.03.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Андрій Наконечний народився у Рівному. Закінчив школу №13, а потім присвятив усе життя військовій службі. Навчався у Київському інституті Сухопутних військ, у Харківському інституті танкових військ, а згодом закінчив і Національний університет оборони України імені І. Черняховського.

Кадровий офіцер, полковник ЗСУ Андрій Наконечний був одним із тих, хто у далекому 2014 році формував 2-й батальйон Горинь. Після цього разом із хлопцями пройшов увесь бойовий шлях аж до розформування батальйону. У 2021 - 2022 роках - був обласним військовим комісаром Рівненщини.

- Андрій 27 років віддав службі та захисту народу України, служив вірою та правдою, віддано, до останнього. Він завжди був переконаний, що Україна повинна бути вільною та незалежною державою, і робив усе для того, аби так і було! - розповідає дружина нашого Героя Дарія.

Дружина пригадує: розуміння того, що повномасштабне вторгнення відбудеться — у військового було. Тож у ніч на 24 лютого сім’я прокинулася по тривозі. Після того Андрій ще більше зосередився на виконанні службових обов’язків. Його цінували за професіоналізм колеги, відзначало високий рівень професійної майстерності і керівництво.

До Дня Незалежності, минулого року, полковника Наконечного нагородили орденом За зразкову службу - відзнакою міністра оборони України.

Останнім часом ніс службу у 10-му армійському корпусі. Та, на жаль, 12 березня серце нашого 43-річного захисника не витримало...

Люблячий і турботливий син та чоловік, опора та підтримка рідних, чудовий батько трьох діток — синів 18 та 2 років та 13-річної донечки. Щирий, добрий, а головне — завжди справедливий. Таким був Андрій Наконечний.

Прощання із Героєм відбудеться сьогодні, 15 березня, о 10-й ранку на майдані Незалежності у Рівному. Чин похорону здійснять у Свято-Покровському кафедральному соборі. Поховають Героя на кладовищі Нове.

*У разі оголошення повітряної тривоги прощання відбудеться або по її завершенню, або, у випадку затяжної, буде відмінено.
 
Присутнім необхідно прослідувати в найближче укриття. Їх адреси можна знайти за посиланням bit.ly/rivne_shelters.
 
Пресслужба Рівненської міської ради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews