Роман Іванісов: НАЗК відновило доступ до Єдиного державного реєстру звітності політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру

10.10.2023 12:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Від сьогодні НАЗК відновило доступ до Єдиного державного реєстру звітності політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру.
 
Нагадаю, вже майже три роки, від початку епідемії ковіду, антикорупційні органи не мають змоги перевірити, як витрачаються державні кошти політичними партіями, бо подання звітів було законодавчо призупинено.
 
У серпні цього року нашим Комітетом з питань антикорупційної політики на засіданні був ретельно опрацьований законопроект 9419-1, яким відновлювався обов'язок партій звітувати за витрачені гроші. Ми внесли свої рекомендації, зокрема, щодо збільшення терміну перевірки НАЗК звітів політпартій, які були враховані у редакції до другого читання. Документ вже підписаний Президентом України Володимиром Зеленським, і з 26 грудня 2023 року набуває чинності.
 
До цієї дати політичні партії мають право добровільно вносити звіти до реєстру, після - це знову стане їхнім обов'язком.
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews