«Олімпіада геніїв України»: хто серед переможців на Рівненщині

11.01.2024 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

У Рівненській академії наук учнівської молоді нагородили переможців, що представили нашу область у Всеукраїнському конкурсі Олімпіада геніїв України 2022-2023 років.  

GENIUS Olympiad (Олімпіада Геніїв) – найбільший конкурс проєктів екологічного спрямування у світі для школярів 8-11 класів, який щорічно проводиться, починаючи з 2011 року.

Міжнародний фінал конкурсу проходить влітку в Сполучених Штатах Америки на базі Рочестерського технологічного інституту (м. Рочестер, штат Нью-Йорк). Участь у фіналі конкурсу беруть більше 1000 учасників з понад 70 країн світу, а за всю історію «GENIUS Olympiad» було зареєстровано 13 299 проєктів із 78 країн.

У 2022 році вперше національний фінал відбувся в Україні, а минулого року українська збірна представляла нашу державу у США.

За підсумками двох років, учні від Рівненщини вибороли 1 золоту медаль, 17 срібних, 8 бронзових та 8 почесних відзнак.

Золоту медаль в категорії «Музика» отримала учениця обласного наукового ліцею м.Рівне Юліана Попович.

Довідково.Заклади освіти та педагоги, які мають бажання, щоб їхні вихованці та здобувачі освіти брали участь у «GENIUS Olympiad Ukraine» на спеціальних умовах, мають пройти процес  афіліації  – верифікацію своєї спроможності, подати наукові, дослідницькі чи мистецькі проєкти високої якості та отримання статусу афіліації (афілійованої установи до «GENIUS Olympiad Ukraine»).

На Рівненщині серед закладів, які мають афіліації – три комунальні: Рівненська Мала академія наук учнівської молоді, Обласний науковий ліцей в м. Рівне, Комунальний заклад Станція юних натуралістів.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews