Жителі Рівненщини можуть отримати адмінпослуги віддалено за допомогою мобільних кейсів

02.02.2024 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

популярне


Центри надання адмінпослуг Рівненщини продовжують надавати послуги віддалено. Такий формат роботи з жителями практикують ЦНАПи, які користуються мобільними кейсами. А саме – Сарненський, Рокитнівський, Костопільський, а також Рівненський міський.

«Завдяки мобільним кейсам є можливість надати усі потрібні адмінпослуги людям, котрі не можуть самостійно прийти до ЦНАПу. Для прикладу, Костопільський центр надав близько 700 послуг віддалено, Сарненський - 132 послуги, Рокитнівський – 140, - розповідає заступниця директора Департаменту цифрової трансформації та суспільних комунікацій Рівненської ОДА Галина Данюк. – Це безкоштовно, за виключенням послуг, за які необхідно сплатити адміністративний збір».

Маючи спецкомплект техніки – мобільний кейс - адміністратори центру здійснюють повноцінний прийом документів у форматі пересувного віддаленого робочого місця. Загалом, не відвідуючи ЦНАП, жителі можуть скористатися адміністративними послугами, такими, які надаються через ЦНАП, за виключенням послуг щодо оформлення біометричних документів.

На зображенні може бути: 3 людини, люди навчаються та текстНа зображенні може бути: 3 людини, люди навчаються та текстНа зображенні може бути: 3 людини, праска, фен та лікарняНа зображенні може бути: 2 людини, люди навчаються та текстНа зображенні може бути: текст

Правом на отримання адміністративних послуг на віддаленому робочому місці можуть скористатись особи:
- які досягли 80-річного віку;
- з інвалідністю 1 групи;
- які за станом здоров’я не здатні самостійно пересуватись, у т.ч. перебувають в лікарнях;
- які отримують соціальну послугу догляду вдома, яка надається терцентрами;
- особи які проживають у віддалених населених пунктах.

Щоб скористатися сервісом, особа-заявник, що представляє інтереси громадянина, який не може самостійно відвідати Центр звертається до ЦНАПу або в старостинський округ.

Сервіс впроваджується з метою покращення доступності до адміністративних послуг окремих категорій мешканців області.

Нагадаємо, такий спецкомплект техніки для Сарненської, Рокитнівської, Костопільської громад передали в рамках проєкту «Посилення стійкості громад у регіонах України», який реалізовує Програма розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Великої Британії.

Пресслужба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews