У справі "Вані півмільйони" до хабарництва додалось ще два злочини

20.09.2016 11:51   Джерело: 4 влада
Опубліковано : Степан Ромашкін

Екс-голова Обарівської сільради каже, що свою вину у трьох висунутих йому криміналах, визнає частково 

Два додаткові обвинувачення висунуло слідство екс-голові Обарівської сільради Івану Тимощуку, якого  впіймали на хабарі у розмірі 504 тисячі гривень. Тепер його додатково звинувачують у шахрайстві і незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами.

Про це прокурор Андрій Войтюк повідомив сьогодні під час чергового суду у справі Тимощука.

Нагадаємо, у березні минулого року Івана Тимощука, якого ЗМІ за це прозвали «Ваня півмільйона», впіймали на хабарі у розмірі 504 тисячі гривень за затвердження проекту землеустрою ділянки на території сільради поблизу Рівного. Таку суму вже екс-голові сільради, за попередньою домовленістю, надавав потерпілий на прізвище Солодкий.

Крім надання неправомірної вигоди, Тимощуку «шиють» кримінал за ч.1 ст.190 ККУ(шахрайство). Адже, як розповів прокурор, екс-голова сільради взяв 12 тисяч гривень і 700 доларів США за те, що «домовиться» з «Рівнеобленерго», щоб перенесли лінії передач за межі земельної ділянки. Однак цього не відбулося. 

Прокурор Андрій Войтюк каже, що досудове розслідування у справі «Вані півмільйона» вмістилось у п`ять томів

Другий кримінал за ч.1 ст. 263 ККУ Тимощуку приписують за зберігання патронів у кабінеті. Прокурор каже, що під час обшуку в кабінеті Івана Тимощука знайшли 18 бойових патронів калібром 9,18 міліметрів без дозволів. 

Стали відомі й інші подробиці справи. Прокурор розповідає, що Солодкий наприкінці 2014-го хотів придбати земельну ділянку під будівництво і звернувся до Івана Тимощука і його «спільника» Тараса Якобчука, які мали йому допомогти вирішити питання.

Після цього між підозрюваними Тимощуком, Якобчуком та потерпілим Солодким відбулося кілька зустрічей у готелях та закладах Рівного: «Фламінго», «Турист». Під час них, за версією слідства, звинувачені у хабарництві отримували кошти. Крім того, Тимощуку подарували сувенірний корабель за 1 тисячу 500 гривень у якості «подяки». 

Підозрювані Тарас Якобчук і Іван Тимощук 

Затримали на хабарі Тимощука 17 березня 2015 року. Того дня, за версією слідства, у готелі «Швейцарія» він прийняв неправомірну вигоду у сумі 504 тисячі гривень і приніс з собою взамін рішення Обарівської сільради про затвердження землеустрою ділянки в Обарові під будівництво. 

У суді Тимощук частково визнав свою провину, на відміну від Тараса Якобчука. Він каже, що виконував свою роботу. 

 

Рішення прийматимуть троє суддів Рівненського райсуду: головуючий Сергій Сидоренко (по центру), Сергій Коробов та Олександр Красовський

У суді по цій справі, з ініціативи слідства, заслухають ще близько 30-ти свідків, серед яких більшість є депутатами Обарівської сільради, є й працівники Держкомзему. 

Адвокат Тимощука Андрій Колесник також просив суд заслухати двох свідків, яких, з його слів, слідство не викликало на допит. 

Наступне засідання у справі «Вані півмільйона» відбудеться 17 жовтня о 10 годині ранку. На ньому слухатимуть свідків. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 4 влада